Chiftele din Alac (Farro) si Ciuperci la Cuptor

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Chiftele din Alac (Farro) si Ciuperci la Cuptor

Ingrediente

  • 500 gr alac (din cel slefuit care fierbe mai repede)
  • 300-350 gr ciuperci champignon (dar merge orice soi)
  • 2 linguri de ceapa tocata marunt (eu am pus 3 cepe verzi din cele subtiri de primavara)
  • 2 linguri de ulei
  • sare

Mod de preparare

- am pus la fiert in apa rece alacul (merge si cu alte cereale griu, orz, arpacas, orez sau orez amestecat cu cereale - se gaseste la raionul cu orezuri in cutii amestecat gata)

- cind era fiert l-am scurs si l-am lasat la racit, am luat o parte din alac cit o cana si l-am tinut separat

- separat am pus la calit, inabusit ciupercile taiate mai marunt impreuna cu putina sare si ulei pina cind a iesit apa din ele

- am varsat ciupercile cu tot uleiul care mai era in tigaie peste alac (cantitatea mare) si cu mixerul vertical am mixat bine pina am obtinut o crema. Am adaugat acum boabele intregi tinute de-o parte si ceapa tocata marunt (cine vrea poate sa inabuse ceapa cu ciupercile) .

- Din compozitia rezultata am facut chiftele mai mari ca niste hamburgeri cu mina, cine vrea poate sa ii tavaleasca prin pesmet sau faina de naut - eu n-am facut asa...

- asezam chiftelele pe o tava cu hirtie de copt si dam la cuptor la foc mare, dupa citeva minute cca 10 le intoarcem cu grija cu o paleta si asteptam sa se rumeneasca.

Sunt bune si reci si calde, cine vrea poate sa adauge un cartof fiert in compozitie ca sa lege mai mult chiftelele sau fasole boabe fiarta / naut fiert, apoi le mixati impreuna cu restul ingredientelor ... se poate mixa/ procesa in robot sau da prin masina de tocat carne si cred dedi nu am incercat ca se poate strivi si cu unealta de strivit cartofii pentru piure
Eu am mincat cu ketchup din sfecla rosie. Merg foarte bine linga orice fel de salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici