Cartofi si Carnati, Scaldati in Smantana, la Cuptor

Complexitate
redusa
Cartofi si Carnati, Scaldati in Smantana, la Cuptor

Ingrediente

  • -1 kg cartofi
  • -500 g carnati proaspeti
  • -400 ml smantana
  • -2 lingurite mustar, dulce sau iute - am pus tip Dijon, pregatit in casa
  • -2 1/2 lingurite maghiran
  • -ulei, aproximativ 100 ml
  • -cascaval ras, optional
  • -sare
  • -piper
  • -unt
  • -pesmet

Mod de preparare

Curatati cartofii si taiati-i rondele. Rumeniti-i in ulei incins, pe ambele parti, pana devin aurii (cartofii nu trebuie prajiti, ci doar sa se inmoaie putin). Puneti-i la scurs intr-o strecuratoare.

Separat, fierbeti in apa carnatii, 2- 3 clocote, scoateti-i si lasati-i la zvantat. Prajiti-i apoi in uleiul ramas, pe ambele parti, pana capata o culoare maro - aurie. Scoateti si dati deoparte.

Asezati un strat de cartofi intr-un vas termorezistent, uns cu unt si tapetat cu pesmet.

Presarati uniform 1 lingurita de maghiran si condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Turnati in strat, 1/2 sos omogen, obtinut din smantana amestecata cu mustar. Adaugati tot in strat restul de cartofi si repetati operatiunea - maghiran, sare, piper, restul de sos cu smantana. Presarati peste sos 1/2 lingurita maghiran si asezati deasupra carnatii.

Dati la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 40 min, la foc potrivit.

Inainte cu 5- 10 min de a fi gata, presarati cascavalul ras, optional si lasati la cuptor sa se gratineze.

Serviti cat este cald, portionat - carnati si cartofi.
Va recomand alaturi o salata de telina, morcovi si mere - reteta o gasiti aici:
Link: http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/salata_de_telina_morcovi_si_mere-8109/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa