Curatati cartofii si taiati-i rondele. Rumeniti-i in ulei incins, pe ambele parti, pana devin aurii (cartofii nu trebuie prajiti, ci doar sa se inmoaie putin). Puneti-i la scurs intr-o strecuratoare.
Separat, fierbeti in apa carnatii, 2- 3 clocote, scoateti-i si lasati-i la zvantat. Prajiti-i apoi in uleiul ramas, pe ambele parti, pana capata o culoare maro - aurie. Scoateti si dati deoparte.
Asezati un strat de cartofi intr-un vas termorezistent, uns cu unt si tapetat cu pesmet.
Presarati uniform 1 lingurita de maghiran si condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Turnati in strat, 1/2 sos omogen, obtinut din smantana amestecata cu mustar. Adaugati tot in strat restul de cartofi si repetati operatiunea - maghiran, sare, piper, restul de sos cu smantana. Presarati peste sos 1/2 lingurita maghiran si asezati deasupra carnatii.
Dati la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 40 min, la foc potrivit.
Inainte cu 5- 10 min de a fi gata, presarati cascavalul ras, optional si lasati la cuptor sa se gratineze.
Serviti cat este cald, portionat - carnati si cartofi.
Va recomand alaturi o salata de telina, morcovi si mere - reteta o gasiti aici:
Link: http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/salata_de_telina_morcovi_si_mere-8109/
Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...
Prajitura cu foi si gem de pruneSe separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....
Savarine cu friscaPrajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...
Prajitura Tosca
Comentarii
Adaugă comentariu