Zi si noapte

Postat pe: 27-09-2010
(11)

Ingrediente

75g zahar pudra
200g faina
un varf cutit sare
esenta portocale
150g unt
1 ou
1 lingura cacao

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Se freaca untul spuma.
Oul se bate si se amesteca cu zaharul pudra,sarea si esenta de portocala,apoi se toarna peste unt.
Treptat se adauga faina,pana cand devine un aluat omogen.
Coca se imparte in doua.
In una din ele se adauga cacao si se amesteca bine.
Se intind doua foi si se aseaza cea neagra deasupra celei albe.
Pentru ca aluatul se rupe destul de usor,am pus sub foaia alba folia transparenta,apoi am transferat foaia neagra si m-am ajutat de folie pentru a rula aluatul.
Se inveleste in folie si se da la frigider cel putin 30 min(pentru a se intari si a se taia mai bine).
Dupa ce s-a racit aluatul,se taie felii de 1 cm grosime si se aseaza frumos intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Nu trebuie lasat mult spatiu intre bucati pentru ca nu cresc mult.
Se da la cuptorul incins,la foc potrivit,pentru aproximativ 12 min.(pana incep sa se aureasca)Nu le lasati mai mult pentru ca ele se ard destul de usor(am patit si eu cu cateva bucati ).
Se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Un fursec aspectuos
Mie mi-au iesit 30 buc de fursecuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Zi si noapte" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  09.08.2013 06:59:12

Ilenuta, aluatul se intinde cam greu si se rupe mereu, dar se poate " petici la loc "...asta nu va afecta aspectul final !
Bine ai facut ca nu ai mai adaugat faina...chiar ca deveneau " beton " si-si pierdeau din fragezime.
Pentru a intinde mai usor foaia ( mai ales cea care contine cacao) incearca sa ungi cu putin ulei si masa si sucitorul.

lucia_bp
•  09.08.2013 06:50:54

Ralucablebea, ai dreptate ! Chiar sunt aspectuoase si mai ales tare bune.

ilenuta
•  04.08.2013 13:09:27

Sint tare dragute fursecurile dar e cam putina faina,daca mai adaugam probabil ies prea tari.Dar cum intindem foaia?Aceasta e intrebarea.

lucia_bp
•  11.03.2010 15:13:52

Dhany,bine ca ti-au iesit si ti-au placut, altfel aveam eu o problema !
De regula, la prajituri si torturi, eu folosesc unt cu 82% grasime.
Este mai scump, dar nu dau gres cu el niciodata.
Se freaca spuma fie cu lingura, fie cu mixerul si ce este mai important, nu contine multa apa, care se separa la alte tipuri de unt mai putin gras si care poate determina crema care o prepari sa ti se taie.

dhany
•  11.03.2010 13:06:47

le-am facut...sunt....ddddddddddeeeeeeeeeellllllllliiiiiiiiiiiccccccccccccciiiiiiiiiiiooooooooooooooaaaaaaaaaaaaaasssssssssssssssseeeeeeeeeeeee....
cu putina miere pe deasupra.....si cu o canita de ceai....................mhhhhhhhhmmmmmmm..............ce bunatate...........pofta buna, fetelor!!!!

dhany
•  10.03.2010 18:33:23

sunt f bune dar untul nu mi-a iesit spuma...:( si l-am lasat asa...si la coca cu cacao, (scuzati cacofonia), am pus putin ulei ca nu se omogeniza bine cacaoa...
trebuie sa fie un unt anume?.....ca sa iasa spuma?

lucia_bp
•  06.03.2010 18:47:09

Rogzanyk, sincer ma bucur ca ti-au placut !

rogzanyk
•  04.03.2010 19:23:37

tocmai le-am scos din cuptor.sunt superbune!!!

lucia_bp
•  06.04.2009 08:47:27

Andreeha pentru cate bucati sunt mentionate(30 buc) sunt necesare doar 200 g faina.

andreeha
•  04.04.2009 01:25:05

chiar ca arata foarte bine. sigur trebuie doar 200 grame de faina?

ralucablebea
•  28.02.2009 01:35:09

arata super..e foarte buna de servit la cafea sau ceai:)
Felicitari!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Zi si noapte