Rama il punem la topit pe baie de aburi, la el (atentie sa nu fie fierbinte!!!) se adauga 1 ou intreg si se amesteca continuu. Trebuie avut mare grija ca daca rama e prea fierbinte oul se va transforma in omleta. Se adauga 250 gr zahar praf, 200 gr nuca taiata, 100 gr stafide si 50 gr cacao si 5 linguri de faina. Se amesteca continu lasand compozitia sa fiarba timp de 10 minute pe aburi.
Intr-o forma de chec punem folie de aluminiu si apoi din compozitia de mai sus punem un rand, peste asezam piscoturi stropite cu esenta de rom (le stropim separat intr-o farfurie), apoi iar compozitie, si tot asa pana terminam compozitia obtinuta. Se da forma la rece si se tine pana se intareste.
Se rastoarna apoi pe o tava. se ia folia de aluminiu si se poate servi.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparit
Comentarii