Cele 4 ingrediente, cele solide (faina, bicarbonat, sare si zahar) se amesteca impreuna. Ouale se separa, albusul se pune intr-un vas in care urmeaza sa il bateti spuma tare. Galbenusul se pune intr-un castron destul de mare in care sa poata intra lichidele toate.
Galbenusurile se bat cu telul, apoi se adauga, intercalat, laptele amestecat cu uleiul si amestecul de faina. Se bate mereu cu telul ca sa nu se formeze cocoloase. Trebuie sa rezulte o compozitie ca cea de clatite (poate ceva mai grosuta) . Acuma se adauga si migdalele in cazul in care le folositi.
Albusele se bat spuma tare apoi se rastoarna peste amestecul avut. Prin rasturnare de sus in jos se amesteca cele doua. Va rezulta o compozitie moale, curgatoare, si foarte pufoasa.
Aparatul de waffels se incalzeste, se unge cu putin ulei (doar la primele wafele) si apoi se incepe coacerea.
Se servesc cu sirop de care doriti, cu fructe proaspete, dulceata, frisca si sirop de ciocolata etc, etc
Noi am servit cu banane si sirop de papadie (productie proprie)

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii