Visinica

Postat pe: 24-06-2014
(0)

Ingrediente

Pentru coca:
500 gr faina cernuta
350 gr unt
3 galbenusuri
un praf de sare
1 lingurita de amoniac stins cu suc de lamaie
100 gr zahar
vanilie dupa gust
Crema:
4 oua intregi
250 gr zahar
50 gr cacao
2 plicuri zahar vanilat
300 gr unt
3 linguri de visinata
extra esenta de vanilie daca mai este cazul (depinde de gust)
visine din visinata

Mod de preparare

Faina cernuta se amesteca cu sarea si se freaca apoi intre palme impreuna cu untul pana obtinem un aluat faramicios. Galbenusurile se freaca cu zaharul, vanilia si amoniacul stins cu suc de lamaie si se adauga peste aluatul faramicios si se framanta sa obtinem un aluat omogen

Se pregatesc formele de tarte (marime mica). Se iau bilute mici din aluat si se preseaza in forme, pe fund si pe pereti. Avem grija sa fie aluatul putin mai subtire intins pentru ca mai creste la copt si in cazul in care nu este suficient de subtire nu o sa mai avem loc pentru crema. Coacem la foc mediu. Tartele sant coapte cand au o culoare frumoasa, aurie. Ele sant fragede si se scot destul de greu din forma daca fortam cu un cutit dar, prin presare foarte usoara a peretilor formelor de tarta ele se desprind rapid si ies fara nici un efort.

Se lasa la racit pe un gratar si se trece la prepararea cremei.

Cele 4 oua intregi se bat pa baia de abur cu 250 gr zahar, cacao si zahar vanilat pana se ingroasa. Se ia de pe foc se lasa la racit dupa care se adauga untul, si visinata, se bate bine cu mixerul. Eventual mai adaugam vanilie daca dorim.

Visinele din visinata se scurg, se scot samburii (daca au).

Crema se pune in punga de decorat la care am atasat varful stelat (posul cu doi).

Se preseaza crema in fiecare tarta (doar putin), asezam una sau doua visine peste si acoperim cu crema in continuare.

Daca dorim decoram, pe steluta formata de dui, cu o visina.

Servim cu placere
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Visinica" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Visinica