Se spala vinetele (nu se curata) se taie in doua si se pun la fiert intr-o oala cu apa in care se adauga zaharul. Cand sunt fierte se pun la scurs, se lasa la racit, apoi cu grija scoatem miezul conservand intacte cojile!
Intr-un castron se amesteca ricotta, miezul de la vinete, oul, biscuitii amaretti maruntiti, pinoli (sau nuca taiata, alune, migdale) vanilia, scortisoara coaja de portocala.
Cand obtinem o compozitie omogena umplem cojile de vinete si dam la cuptor cel putin 20 de minute la 180 de grade.
Intre timp topim batonul de ciocolata. Scoase din cuptor le acoperim cu ciocolata si lasam la racit. Dupa racire dati la frigider cel putin 1/2 ora. Se poate decora cu fulgi de ciocolata alba sau nuca macinata sau si una si alta.
Pofta buna!!!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii