Se spala vinetele (nu se curata) se taie in doua si se pun la fiert intr-o oala cu apa in care se adauga zaharul. Cand sunt fierte se pun la scurs, se lasa la racit, apoi cu grija scoatem miezul conservand intacte cojile!
Intr-un castron se amesteca ricotta, miezul de la vinete, oul, biscuitii amaretti maruntiti, pinoli (sau nuca taiata, alune, migdale) vanilia, scortisoara coaja de portocala.
Cand obtinem o compozitie omogena umplem cojile de vinete si dam la cuptor cel putin 20 de minute la 180 de grade.
Intre timp topim batonul de ciocolata. Scoase din cuptor le acoperim cu ciocolata si lasam la racit. Dupa racire dati la frigider cel putin 1/2 ora. Se poate decora cu fulgi de ciocolata alba sau nuca macinata sau si una si alta.
Pofta buna!!!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii