Vinete cu Ciocolata (varianta Light, Fara Prajeala! )

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

5 vinete mari
1/2 ricotta
200 g biscuiti amaretti
1 ou
300 g ciocolata (puteti folosi fie amaruie fie cu lapte, dupa gust)
300 g zahar
50 g pinoli (nuca macinata)
vanilie
un praf scortisoara
coaja de portocala

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Se spala vinetele (nu se curata) se taie in doua si se pun la fiert intr-o oala cu apa in care se adauga zaharul. Cand sunt fierte se pun la scurs, se lasa la racit, apoi cu grija scoatem miezul conservand intacte cojile!

Intr-un castron se amesteca ricotta, miezul de la vinete, oul, biscuitii amaretti maruntiti, pinoli (sau nuca taiata, alune, migdale) vanilia, scortisoara coaja de portocala.

Cand obtinem o compozitie omogena umplem cojile de vinete si dam la cuptor cel putin 20 de minute la 180 de grade.

Intre timp topim batonul de ciocolata. Scoase din cuptor le acoperim cu ciocolata si lasam la racit. Dupa racire dati la frigider cel putin 1/2 ora. Se poate decora cu fulgi de ciocolata alba sau nuca macinata sau si una si alta.

Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Vinete cu Ciocolata (varianta Light, Fara Prajeala! )" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Vinete cu Ciocolata (varianta Light, Fara Prajeala! )