Victoria Sponge Cake

Complexitate
redusa
Victoria Sponge Cake

Ingrediente

  • Blat
  • 250 gr faina
  • 250 gr unt la temperatura camerei
  • 250 gr zahar
  • 5 oua
  • 2 plicuri vanilina
  • un praf sare
  • un plic praf de copt
  • Umplutura
  • -300 gem capsuni
  • -200ml frisca lichida
  • -50 gr zahar pudra, vanilina

Mod de preparare

Blat
Se mixeaza untul cu mixerul electric timp de 3 minute se adauga apoi zaharul si vanilina, apoi ouale batute in prealabil, faina sare si praful de copt.

Se tapeteaza o forma rotunda 24 cm, cu ulei si faina sau hartie de copt, se pune compozitia la cuptor pt circa 30 minute la 150 grade se face proba cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca pe un gratar

Se mixeaza frisca se adauga zaharul pudra si vanilina, se taie blatul rece in doua, o parte se unge cu un strat generos de gem de capsuni, iar celalalt cu frisca, se pune stratul cu gem peste cel cu frisca, imi place ca gemul sa curga peste frisca cand se taie felia.
Victoria Day e primul luni inainte de 25 mai si e sarbatoare nationala pentru a sarbatori ziua de nastere a Reginei Victoria, nascuta in 24 mai 1819.

Victoria Day inseamna deschiderea oficiala a sezonului cald, cand se seamana campurile si se incep muncile in aer liber. Si pentru a sarbatori se fac focuri de artificii deosebite in special in Vittoria in British Columbia si Ontario, loc in care a luat nastere aceasta sarbatoare in 1845 si a devenit sarbatoare nationala in 1901

Acest tort era dulcele preferat al Reginei Victoria, de unde ii vine si numele, pe care o servea alaturi de ceaiul de dupa amiaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia