Victoria Sponge Cake

Complexitate
redusa
Victoria Sponge Cake

Ingrediente

  • Blat
  • 250 gr faina
  • 250 gr unt la temperatura camerei
  • 250 gr zahar
  • 5 oua
  • 2 plicuri vanilina
  • un praf sare
  • un plic praf de copt
  • Umplutura
  • -300 gem capsuni
  • -200ml frisca lichida
  • -50 gr zahar pudra, vanilina

Mod de preparare

Blat
Se mixeaza untul cu mixerul electric timp de 3 minute se adauga apoi zaharul si vanilina, apoi ouale batute in prealabil, faina sare si praful de copt.

Se tapeteaza o forma rotunda 24 cm, cu ulei si faina sau hartie de copt, se pune compozitia la cuptor pt circa 30 minute la 150 grade se face proba cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca pe un gratar

Se mixeaza frisca se adauga zaharul pudra si vanilina, se taie blatul rece in doua, o parte se unge cu un strat generos de gem de capsuni, iar celalalt cu frisca, se pune stratul cu gem peste cel cu frisca, imi place ca gemul sa curga peste frisca cand se taie felia.
Victoria Day e primul luni inainte de 25 mai si e sarbatoare nationala pentru a sarbatori ziua de nastere a Reginei Victoria, nascuta in 24 mai 1819.

Victoria Day inseamna deschiderea oficiala a sezonului cald, cand se seamana campurile si se incep muncile in aer liber. Si pentru a sarbatori se fac focuri de artificii deosebite in special in Vittoria in British Columbia si Ontario, loc in care a luat nastere aceasta sarbatoare in 1845 si a devenit sarbatoare nationala in 1901

Acest tort era dulcele preferat al Reginei Victoria, de unde ii vine si numele, pe care o servea alaturi de ceaiul de dupa amiaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.