Ingrediente
● un pachet aluat pt foetaj ( congelat) |
● Pentru umplutura ai nevoie de: |
● 150 g taietei pt supa(de casa sau cumparati) |
● 500 g branza de vaci proaspata |
● 3 oua |
● 200 ml smantana |
● 100 g stafide |
● 30 g unt (margarima) topit |
● 5 linguri zahar |
● coaja de la o lamaie |
● 2 plicuri zahar vanilat |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Fierbi taieteii in apa cu sare, ii scurgi si-i lasi sa se raceasca.
Freci bine cu mixerul branza, galbenusurile, untul topit(rece), zaharul vanilat si coaja de portocale.
Pui stafidele pe care le-ai tinut 1/2 ora in rom si smantana.
Batii albusurile spuma, adaugi zaharul si continui sa bati pana se intaresc din nou. Dupa ce ai incorporat si albusurile pui taieteii fierti, amestecand usor.
Imparti aluatul in doua si faci doua foi de marimea tavii. Pui prima foaie in tava, o presari cu un strat fin de gris si pui umplutura.
Pui a doua foaie peste umplutura si pui prajitura in cuptorul incalzit. Coci cca 45 minute, pana se rumeneste putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Vargabeles" nu uita sa ii faci un review.
Freci bine cu mixerul branza, galbenusurile, untul topit(rece), zaharul vanilat si coaja de portocale.
Pui stafidele pe care le-ai tinut 1/2 ora in rom si smantana.
Batii albusurile spuma, adaugi zaharul si continui sa bati pana se intaresc din nou. Dupa ce ai incorporat si albusurile pui taieteii fierti, amestecand usor.
Imparti aluatul in doua si faci doua foi de marimea tavii. Pui prima foaie in tava, o presari cu un strat fin de gris si pui umplutura.
Pui a doua foaie peste umplutura si pui prajitura in cuptorul incalzit. Coci cca 45 minute, pana se rumeneste putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Vargabeles" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
kutyagumi65
• 24.05.2008 11:45:24
e bun,dar se poate face si fara foetaj,numai ca atunci trebuie unsa tava cu margarina si peste el pui zahar
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 09.12.2008 22:02:00
Folosesc un pachet de 1 kg aluat foitaj.
eu am mancat-o si acoperita cu smantana si zahar praf vaniliat
este foarte buna..presarata cu zahar pudra vaniliat
se mananca Vargabeles cu iaurt
Se folosesc la foi-Aluat frantuzesc pt. foitaj-
Foitaj:
Ai nevoie de:
I:100 g smantana, 1 ou, 6 linguri lapte, 1/2 otet, faina cat cuprinde pt. a avra consistenta unui aluat de taite.
II:250 g grasime solida(unt, margarina sau 2oog untura)+o cana(cu capacitate de cca 300 ml)cu faina.
Cum procedezi:din ingredientele de la I faci un aluat ca pt. taietei.Il intinzi tot ca pt. taitei.
Amesteci ingredientele de la II si ungi uniform foaia intinsa.Rulezi si o imparti in doua.Intinzi doua foi pe care le folosesti cum doresti:pt. placinta cu mere,branza, carne,varza, dovleac.Eu le folosesc la vargabeles, dar si la cremsnit:le coc pe dosul tavii.