Vargabeles

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

un pachet aluat pt foetaj ( congelat)
Pentru umplutura ai nevoie de:
150 g taietei pt supa(de casa sau cumparati)
500 g branza de vaci proaspata
3 oua
200 ml smantana
100 g stafide
30 g unt (margarima) topit
5 linguri zahar
coaja de la o lamaie
2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Fierbi taieteii in apa cu sare, ii scurgi si-i lasi sa se raceasca.
Freci bine cu mixerul branza, galbenusurile, untul topit(rece), zaharul vanilat si coaja de portocale.

Pui stafidele pe care le-ai tinut 1/2 ora in rom si smantana.
Batii albusurile spuma, adaugi zaharul si continui sa bati pana se intaresc din nou. Dupa ce ai incorporat si albusurile pui taieteii fierti, amestecand usor.

Imparti aluatul in doua si faci doua foi de marimea tavii. Pui prima foaie in tava, o presari cu un strat fin de gris si pui umplutura.

Pui a doua foaie peste umplutura si pui prajitura in cuptorul incalzit. Coci cca 45 minute, pana se rumeneste putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Vargabeles" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  09.12.2008 22:02:00

Folosesc un pachet de 1 kg aluat foitaj.
eu am mancat-o si acoperita cu smantana si zahar praf vaniliat
este foarte buna..presarata cu zahar pudra vaniliat
se mananca Vargabeles cu iaurt
Se folosesc la foi-Aluat frantuzesc pt. foitaj-
Foitaj:

Ai nevoie de:
I:100 g smantana, 1 ou, 6 linguri lapte, 1/2 otet, faina cat cuprinde pt. a avra consistenta unui aluat de taite.
II:250 g grasime solida(unt, margarina sau 2oog untura)+o cana(cu capacitate de cca 300 ml)cu faina.

Cum procedezi:din ingredientele de la I faci un aluat ca pt. taietei.Il intinzi tot ca pt. taitei.
Amesteci ingredientele de la II si ungi uniform foaia intinsa.Rulezi si o imparti in doua.Intinzi doua foi pe care le folosesti cum doresti:pt. placinta cu mere,branza, carne,varza, dovleac.Eu le folosesc la vargabeles, dar si la cremsnit:le coc pe dosul tavii.

asa
•  27.11.2008 14:39:48

Asta este placinta cu taitei! sau budinca de taitei in aluat

kutyagumi65
•  24.05.2008 11:45:24

e bun,dar se poate face si fara foetaj,numai ca atunci trebuie unsa tava cu margarina si peste el pui zahar

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Vargabeles