Vargabeles

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Vargabeles

Ingrediente

  • -un pachet aluat pt foetaj ( congelat)
  • Pentru umplutura ai nevoie de:
  • -150 g taietei pt supa(de casa sau cumparati)
  • -500 g branza de vaci proaspata
  • - 3 oua
  • -200 ml smantana
  • - 100 g stafide
  • -30 g unt (margarima) topit
  • -5 linguri zahar
  • -coaja de la o lamaie
  • -2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Fierbi taieteii in apa cu sare, ii scurgi si-i lasi sa se raceasca.
Freci bine cu mixerul branza, galbenusurile, untul topit(rece), zaharul vanilat si coaja de portocale.

Pui stafidele pe care le-ai tinut 1/2 ora in rom si smantana.
Batii albusurile spuma, adaugi zaharul si continui sa bati pana se intaresc din nou. Dupa ce ai incorporat si albusurile pui taieteii fierti, amestecand usor.

Imparti aluatul in doua si faci doua foi de marimea tavii. Pui prima foaie in tava, o presari cu un strat fin de gris si pui umplutura.

Pui a doua foaie peste umplutura si pui prajitura in cuptorul incalzit. Coci cca 45 minute, pana se rumeneste putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere posate in vin

Pere posate in vin

Pere posate in vin
Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci