Ingrediente
● Foile : |
● sare |
● faina(eu am facut jumatate kg de faina si mi-au iesit pentru 3 castronele) |
● Siropul: |
● arome(rom,coaja lamaie-portocale,vanilie) |
● zahar |
● un pic sare |
● Umplutura: |
● nuci macinate |
● zahar |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
Se face aluatul fara sa-l lasam la crescut si facem foile(foarte,foarte subtiri)pe care le coacem (pe plita,tava ce avem fara sa punem nimic,ca si cuma am coace o turta.
Multi fac din foile de placinta ca e un pic de munca la intins(asta ca sa va dati seama cam cat de subtiri trebuie sa iasa foile)
Siropul:
Intr-o oala mai mare punem apa la fiert si cand e gata fiarta adaugam arome(zahar dupa gust,coaja rasa de lamaie si portocale,rom,vanilie,ce vrem).Dam focul la mic si incepem sa umplem turtele.
Punem foaie cu foaie in apa(nu toate odata ca se flescaiesc)cate una si le lasam cat sa se inmoaie foarte putin,le scurgem cu paleta,iar intr-un vas punem mai intai un strat de nuci amestecate cu zahar si peste foile inmuiate,iar un strat de nuci din abundenta si tot asa pana la inaltimea care-o doriti(eu am pus 4 straturi)
Printre ele e bine sa mai punem si zahar daca preferati mai dulce si coaja de lamaie - portocala.
Ultimul strat va fi cu nuca si zaharul,dam la rec,se servesc a 2 a zi.
Le servim reci si taiem felii. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Turte traditionale de Craciun" nu uita sa ii faci un review.
Multi fac din foile de placinta ca e un pic de munca la intins(asta ca sa va dati seama cam cat de subtiri trebuie sa iasa foile)
Siropul:
Intr-o oala mai mare punem apa la fiert si cand e gata fiarta adaugam arome(zahar dupa gust,coaja rasa de lamaie si portocale,rom,vanilie,ce vrem).Dam focul la mic si incepem sa umplem turtele.
Punem foaie cu foaie in apa(nu toate odata ca se flescaiesc)cate una si le lasam cat sa se inmoaie foarte putin,le scurgem cu paleta,iar intr-un vas punem mai intai un strat de nuci amestecate cu zahar si peste foile inmuiate,iar un strat de nuci din abundenta si tot asa pana la inaltimea care-o doriti(eu am pus 4 straturi)
Printre ele e bine sa mai punem si zahar daca preferati mai dulce si coaja de lamaie - portocala.
Ultimul strat va fi cu nuca si zaharul,dam la rec,se servesc a 2 a zi.
Le servim reci si taiem felii. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Turte traditionale de Craciun" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 20 %
369.99 lei
295.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Tort aperitiv cu dovleac, crema de branza si mazare
Salata de paste konjac si tofu crocant
Tarta cu dovleac copt
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de cocos
Prajitura saseasca cu branza si stafide
Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Sushi
Prajitura cu blat de bezea, budinca de caramel si piersici
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Papanasi moldovenesti
Concurs - Reteta Lunii / Autor: lina
-
Mix de fasole batuta
Concurs - Reteta Lunii / Autor: lina
-
Tort cu ciocolata
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: abetina
-
Ciorba de pui cu smantana
Concurs - Reteta Lunii / Autor: momo121
-
Tort cu mousse de vanilie si piure de zmeura
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: momo121
-
Rata pe varza acra
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu
• 22.12.2010 12:48:19
Foarte bun, yumm! Intr-adevar, reteta traditionala pentru Ajunul Craciunului. Asa le face mama, cu nuca. Bunica facea umplutura din seminte de canepa (turta cu jufla). Excelente ambele variante.