Ingrediente
● Blat: |
● 4 oua |
● 1 praf de sare |
● 1 pahar de zahar (din acela mic de mustar) |
● 1/2 pahar de ulei |
● 1/2 pahar de apa |
● 1 zahar vanilat |
● coaja de lamaie si portocala |
● 8 g de praf de copt |
● 110 g de epifin (maizena) |
● 150 g de faina |
● Crema: |
● 4 linguri de lapte praf |
● 4 linguri de zahar |
● 1 lingurita de cafea de pasta de vanilie |
● 2-3 linguri de faina |
● 350 ml de apa |
● 100 g de unt |
● 3 linguri de cacao |
● Jeleu: |
● Jeleu de capsuni |
● Glazura: |
● 250 g de frisca lichida |
● 250 g de ciocolata de menaj |
● 35 g de unt |
Mod de preparare
Batem spuma ouale cu praful de sare si zaharul, continuam sa batem cu mixerul si adaugam uleiul si apa, zahrul vanilat si coaja de portocala si lamaie. Separat faina, epifin-ul si praful de copt se amesteca intr-un bol. Adaugam peste oua si incorporam usor cu o spatula.
Coacem intr-o forma de tort garnisita cu hartie de copt timp de 50 de min la 175 grade C (sau in functie de cuptorul folosit, pana cand se poate face proba cu scobitoarea).
Il lasam sa se racoreasca pe un grilaj si il taiam in 3 cu ajutorul unui cutit de paine.
Pregatim intre timp crema: laptele praf il amestecam cu zaharul, pasta de vanilie si faina, adaugam apa si asezam pe foc amestecand continuu pana cand crema devine consistenta. Lasam sa se racoreasca. Batem untul la temperatura camerei impreuna cu crema, adaugam cacaua si dam la frigider cam 1 ora.
Jeleul pe care l-am folosit eu era calup, l-am folosit conform instructiunilor de pe cutie. Cand a devenit ca un sirop am varsat din el peste blat. Si am lasat putin sa patrunda in biscuite dupa care am asezat crema. Am dat tortul la frigider cam 2 ore.
Frisca lichida o incalzim pe foc, rupem bucatele ciocolata o asezam intr-un vas si varsam frisca calda peste, batem cu ajutorul unui mixer plonjor, cand ciocolata este topita adaugam untul si continuam sa batem cu mixerul.
Dam glasura putin la rece pana incepe sa de intareasca putin. Varsam peste tort pe care il vom da din nou la rece.
Decoram dupa placere.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tortulet de Iarna" nu uita sa ii faci un review.
Coacem intr-o forma de tort garnisita cu hartie de copt timp de 50 de min la 175 grade C (sau in functie de cuptorul folosit, pana cand se poate face proba cu scobitoarea).
Il lasam sa se racoreasca pe un grilaj si il taiam in 3 cu ajutorul unui cutit de paine.
Pregatim intre timp crema: laptele praf il amestecam cu zaharul, pasta de vanilie si faina, adaugam apa si asezam pe foc amestecand continuu pana cand crema devine consistenta. Lasam sa se racoreasca. Batem untul la temperatura camerei impreuna cu crema, adaugam cacaua si dam la frigider cam 1 ora.
Jeleul pe care l-am folosit eu era calup, l-am folosit conform instructiunilor de pe cutie. Cand a devenit ca un sirop am varsat din el peste blat. Si am lasat putin sa patrunda in biscuite dupa care am asezat crema. Am dat tortul la frigider cam 2 ore.
Frisca lichida o incalzim pe foc, rupem bucatele ciocolata o asezam intr-un vas si varsam frisca calda peste, batem cu ajutorul unui mixer plonjor, cand ciocolata este topita adaugam untul si continuam sa batem cu mixerul.
Dam glasura putin la rece pana incepe sa de intareasca putin. Varsam peste tort pe care il vom da din nou la rece.
Decoram dupa placere.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tortulet de Iarna" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
elena.elena
• 20.02.2010 14:48:17
Excelenta reteta, cafea din pasta de vanilie n-am stiu ca exista probabil ca nu in Ro oricum, sau ma insel?
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 21.02.2010 01:29:08
Multumesc Elena, nu este cafea ci doar extras natural de vanilie, de unde acele bobite, pe care le gasesti in pastaia de vanilie.