Tortul Indragostitilor

Complexitate
redusa
Tortul Indragostitilor

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g ciocolata cu lapte si amara
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 100 g faina
  • 25 g cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 zahar vanilat
  • Separat:
  • cateva linguri gem de zmeura

Mod de preparare

Este un tort delicios cu ciocolata, mascarpone si gem de zmeura, ingredientele mele preferate.

Preparare blat:
Se topeste la foc mic intr-o craticioara untul si ciocolata rupta bucati. Eu am preferat sa fac asta la microunde. Se omogenizeaza bine si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit se mixeaza bine pana devine pufoasa compozitia. Se adauga ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se adauga zaharul mixand bine si la urma se pune faina, cacaua si praful de copt cernute. Se omogenizeaza bine si se pune intr-o forma de 22 cm tapetata cu hartie de copt.

Se coace la foc mediu 40 min, apoi se face testul cu scobitoarea. Cand e gata, se scoate si se lasa la racit.

Prepararea cremei:
Frisca se bate cu mixerul, adaugand si zaharul vanilat.

Separat se amesteca mascarpone cu zaharul pudra, omogenizand bine.

Se amesteca cele doua compozitii si se pun intr-un pos. Dupa ce s-a racit bine blatul se pune deasupra gemul de zmeura.

Si se orneaza dupa preferinta cu crema de mascarpone.

Este un deliciuuuuuu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc