Tortul Indragostitilor

Postat pe: 26-02-2014
(0)

Ingrediente

Blat:
200 g ciocolata cu lapte si amara
100 g unt
100 g zahar
3 oua
100 g faina
25 g cacao
1/2 lingurita praf de copt
esenta de rom
Crema:
250 g mascarpone
100 g zahar pudra
250 ml frisca lichida
1 zahar vanilat
Separat:
cateva linguri gem de zmeura

Mod de preparare

Este un tort delicios cu ciocolata, mascarpone si gem de zmeura, ingredientele mele preferate.

Preparare blat:
Se topeste la foc mic intr-o craticioara untul si ciocolata rupta bucati. Eu am preferat sa fac asta la microunde. Se omogenizeaza bine si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit se mixeaza bine pana devine pufoasa compozitia. Se adauga ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se adauga zaharul mixand bine si la urma se pune faina, cacaua si praful de copt cernute. Se omogenizeaza bine si se pune intr-o forma de 22 cm tapetata cu hartie de copt.

Se coace la foc mediu 40 min, apoi se face testul cu scobitoarea. Cand e gata, se scoate si se lasa la racit.

Prepararea cremei:
Frisca se bate cu mixerul, adaugand si zaharul vanilat.

Separat se amesteca mascarpone cu zaharul pudra, omogenizand bine.

Se amesteca cele doua compozitii si se pun intr-un pos. Dupa ce s-a racit bine blatul se pune deasupra gemul de zmeura.

Si se orneaza dupa preferinta cu crema de mascarpone.

Este un deliciuuuuuu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tortul Indragostitilor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tortul Indragostitilor