Se bat foarte bine cu mixerul ouale cu zaharul. Se adauga faina, putin cate putin. Se adauga coaja rasa de lamaie si la sfarsit untul topit si racit.
Eu am mai pus si 1 plic de zahar vanilat. Se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata de faina. Tava rotunda de 24-maxim 26 cm diametru. Deasupra aluatului puneti migdalele taiate si semintele de pin. Coaceti in cuptorul cald, la o temperatura de circa 180 ° circa 30-40 minuti.
Faceti proba cu scobitoare, trebuie sa fie uscata. Cand este rece, se pudreaza deasupra cu zahar pudra
Torta mantovana, tort mantovan - dulce italian din regiunea Lombardia si Toscana, specific din zona Prato si Mantova. Un dulce asemanator cu checul, simplu de facut, pufos, gustos si aromat. Se poate servi la micul dejun, langa un ceai, cafea sau lapte sau simplu. Reteta este luata de pe net.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii