Se bat foarte bine cu mixerul ouale cu zaharul. Se adauga faina, putin cate putin. Se adauga coaja rasa de lamaie si la sfarsit untul topit si racit.
Eu am mai pus si 1 plic de zahar vanilat. Se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata de faina. Tava rotunda de 24-maxim 26 cm diametru. Deasupra aluatului puneti migdalele taiate si semintele de pin. Coaceti in cuptorul cald, la o temperatura de circa 180 ° circa 30-40 minuti.
Faceti proba cu scobitoare, trebuie sa fie uscata. Cand este rece, se pudreaza deasupra cu zahar pudra
Torta mantovana, tort mantovan - dulce italian din regiunea Lombardia si Toscana, specific din zona Prato si Mantova. Un dulce asemanator cu checul, simplu de facut, pufos, gustos si aromat. Se poate servi la micul dejun, langa un ceai, cafea sau lapte sau simplu. Reteta este luata de pe net.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii