Torta Di Mele

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pasta frolla:
  • 3 oua
  • 500g faina
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • putina vanilina
  • Umplutura:
  • 5 mere
  • 100 g zahar
  • scortisoara
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • Decor: zahar praf

Mod de preparare

Pt a prepare pasta frolla amestecam zaharul cu faina si in mijloc punem ouale, untul taiat bucatele, vanilina, coaja rasa de la o lamaie si putina sare. Se face un aluat si se lasa la odihnit.

Separat luam merele le curatam si le taiem bucatele adaugam zaharul zeama de la jumatate de lamaie, dar nu foarte multa si scortisoara.

Luam o tava rotunda o ungem cu unt si o tapetam cu faina apoi apoi aluatul il impartim in doua parti acoperim tava cu pasta frolla altand si marginile, apoi punem umplutura de mere. Facem o alta foaie de pasta frolla din cealalta parte de aluat si acoperim umplutura, acoperind bine marginile in modul in care sa nu iasa sucul de la mere.

Se baga in cuptor la 180 de grade si se tine pana devine aurie. . . se pudreaza cu zahar pudra si se serveste rece

Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
4
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia