Torta Cioccolatino

Postat pe: 12-01-2013
(0)

Ingrediente

Pt baza:
3 oua
150 gr zahar
100 gr faina
100 gr ciocolata de menaj
100 gr margarina
1/2 pliculet praf de copt
Pt crema:
100 gr ciocolata de menaj
100 gr ciocolata cu lapte
200 ml frisca lichida
30 gr margarina

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Bate cu mixerul ouale cu zaharul, adauga ciocolata si margarina (topite impreuna intr-o craticioara), apoi faina si praful de copt. Unge o tava rotunda de crostata (diametru 28 cm) si da la cuptor pt. 20 min. La 170°.

Cand este gata, rastoarna pe un platou (partea de jos trebuie sa rezulte sus) si cu ajutorul unei farfurii de dimensiunea un pic mai mica decat torta fa presiune (in acest fel se creaza marginile tortei si crema nu iese afara).

Intre timp, topeste intr-o carticioara cele 2 tipuri de ciocolata cu frisca, iar cand s-au topit bine adauga si margarina. Amesteca pana se topeste si aceasta si lasa sa se raceasca putin. Ia blatul si toarna crema calduta, apoi lasa sa se inchege bine (eu o las de seara pana dimineata).
Decorati cu ciocolatele (eu am folosit ousoare de ciocolata taiate in doua pe lungime cam 12 bucati), iar in mijloc am decorat cu trandafirasi albi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Torta Cioccolatino" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Torta Cioccolatino