Bate ouale cu zaharul pt. circa 5 minute, adauga margarina si ciocolata topite (se topesc impreuna intr-o craticioara) si la sfarsit faina si drojdia pt prajituri. Unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma rotunda de crostata (diametru 28cm) si coace in cuptorul preincalzit la 175° pt. 20 min.
Intre timp, pregateste crema: intr-o cratita antiaderenta pune la topit cele 2 tipuri de ciocolata taiate bucatele si frisca, iar de indata ce ciocolata s-a topit adauga la foc mic si margarina. Amesteca bine pana se topeste complect margarina apoi lasa sa se raceasca putin.
Ia blatul, rastoarna-l pe un platou (partea de jos trebuie sa rezulte sus) si cu ajutorul unei farfurii aproape de dimensiunea blatului fa presiune. In acest fel, marginile tortei sunt mai inalte si evitam ca crema sa ne curga pe margini.
Turnam crema calduta si apoi punem la racoare sa se intareasca (eu o las de seara pana dimineata).
Decoram marginile tortei cu ciocolatine (eu am folosit ousoare de ciocolata taiate in doua pe lungime si am pus cca. 12 jumatati, iar in mijloc am ornat cu trandafirasi albi).
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPentru acest week-end am pregatit un tort. Nu pot sa zic ca este facut pentru mine ci pentru unchiul meu, a carui onomastica...
Tort cu nucaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii