Torta Cioccolatino

Postat pe: 11-01-2013
(0)

Ingrediente

Pt baza:3 oua intregi
150gr zahar
100gr faina
100gr ciocolata fondenta
100gr margarina
1/2 pliculet de drojdie pt prajituri
Pt crema:
100gr ciocolata fondenta
100gr ciocolata cu lapte
200ml frisca lichida
30gr margarina

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Bate ouale cu zaharul pt. circa 5 minute, adauga margarina si ciocolata topite (se topesc impreuna intr-o craticioara) si la sfarsit faina si drojdia pt prajituri. Unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma rotunda de crostata (diametru 28cm) si coace in cuptorul preincalzit la 175° pt. 20 min.

Intre timp, pregateste crema: intr-o cratita antiaderenta pune la topit cele 2 tipuri de ciocolata taiate bucatele si frisca, iar de indata ce ciocolata s-a topit adauga la foc mic si margarina. Amesteca bine pana se topeste complect margarina apoi lasa sa se raceasca putin.

Ia blatul, rastoarna-l pe un platou (partea de jos trebuie sa rezulte sus) si cu ajutorul unei farfurii aproape de dimensiunea blatului fa presiune. In acest fel, marginile tortei sunt mai inalte si evitam ca crema sa ne curga pe margini.

Turnam crema calduta si apoi punem la racoare sa se intareasca (eu o las de seara pana dimineata).
Decoram marginile tortei cu ciocolatine (eu am folosit ousoare de ciocolata taiate in doua pe lungime si am pus cca. 12 jumatati, iar in mijloc am ornat cu trandafirasi albi).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Torta Cioccolatino" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Torta Cioccolatino