Tort Zodie Sagetator

Complexitate
redusa
Tort Zodie Sagetator

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • un praf sare
  • 6 linguri pline varf cu faina
  • 3 linguri pline varf cu nuca macinata
  • Pentru crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 8 gr gelatina
  • 4 linguri miere
  • 4 linguri lapte

Mod de preparare

Acest tort il dedic tuturor celor din zodia sagetator, a fost facut pentru o mama fericita.

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare bine, bine, astfel incat atunci cand intoarcem castronul sa nu cada spuma. Se adauga 2 linguri de zahar din cele 8 linguri.

Separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas si se adauga peste albusuri amestecand lejer de jos in sus, apoi se adauga uleiul, faina si nuca.
Se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copt, diametrul tavii mele e de 24 cm.

Se hidrateaza gelatina in putina apa, se lasa 10 minute, apoi se pune la microunde sau pe baie de aburi, se bate frisca adaugam mierea si laptele si apoi gelatina. Am impartit crema in doua parti egale si in jumatate am adaugat gocce de ciocolata.

Am taiat blatul in trei, am tapetat tava in care s-a copt cu folie alimentara si am asamblat tortul: un strat blat insiropat cu un sirop facut din apa zahar, coaja de lamaie si vanilie, un strat crema, blat, crema, blat, se pune la rece macar 2-3 ore, apoi se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu pasta de zahar.

De data asta, din lipsa de timp, am cumparat pasta de zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Ciorba cu  mugur de vitel
Bucataras.RO

Ciorba cu mugur de vitel

    Nu am mai gatit pana acum mugur de vitel. Tot am vazut prin cartile de specialitate  retete, si vechi si...

Ciorba cu mugur de vitel
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!