Tort Zebra

Postat pe: 27-09-2010
(6)

Ingrediente

Blat:
3 oua
75 gr zahar
1 plic praf de budinca de ciocolata
1 lingurita praf de copt
un plic zahar vanilat
90 gr faina
Creme:
10 foi de gelatina
4 galbenusuri
200 gr zahar
250 ml lapte
750 urda dulce sau Ricotta
sucul de la o lamaie
500 ml frisca
2 linguri cacao

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
1. Pentru blat, se separa ouale. Se bat galbenusurile cu 3 linguri apa fierbinte, se adauga zaharul tos si zaharul vanilat, se inglobeaza faina amestecata cu praful de budinca, urmata de albusurile batute spuma. Se toarna intr. o forma tapetata cu hartie de copt doar pe fund. Se coace cca. 25 de min. La 190 de grade, se lasa sa se raceasca in forma.

2. Pentru creme, se amesteca galbenusurile cu zahar si lapte si se dau in fiert, se iau de pe foc si se dizolva inauntru gelatina. Se lasa sa se raceasca si se inglobeaza branza amestecata cu suc de lamaie, apoi frisca batuta.

3. Se imparte in doua crema si in jumatate se inglobeaza cacao.

3. Blatul se aseaza pe un platou, cu un inel pentru torturi imprejur. In mijloc se aseaza un polonic de crema alba, deasupra un polonic de crema de ciocolata si tot asa, pana se termina. Tortul se da la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Zebra" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

xanora
•  11.01.2013 12:45:40

Eu cred ca se poate renunta la clasicul blat copt si se poate face unul din biscuiti faramitati cu unt topit :) Faina prezentare!

nina
•  29.12.2009 00:21:24

Eu am incerca sa-l fac....nu va imaginati baieti mei au ris cu lacrimi ....pentru dozajul gelatinei....am pus cit era scris si,tortul a devenit atit de tare, parea o minge cred ca daca o aruncam i-mi ricosa in fata.....
Vreau sa-l mai incerc, dar de data asta am sa folosesc gelatina mai putina.....oricum o idee buna felicitari....

mire
•  21.01.2009 14:54:59

la blat nu are ce sa caute plicul cu praful de budinca, este blatul prea batucit. In loc de 10 foi gelatina-2 plicuri gelatina iar in loc de cacao se pot pune fructe congelate-capsuni, fructe de padure ce gasesti.

lucia_bp
•  24.11.2008 19:20:04

Este superb tortul si bun.Felicitari!

galateea
•  07.09.2008 20:15:08

Eu nu am gasit gelatina foi si taree mi-as fi dorit sa fac si eu tortuletul acesta dar nu stiu ce corespondenta are o foie de gelatina cu cea din plic .Mi-ar fi de mare folos daca mi-ai spune cata gelatina plicuri miar tyrebui! !

AlexyaPui
•  04.07.2008 11:14:04

arata foarte foarte f f super =p~

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Zebra