Tort Zebra

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort Zebra

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 75 gr zahar
  • 1 plic praf de budinca de ciocolata
  • 1 lingurita praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • 90 gr faina
  • Creme:
  • 10 foi de gelatina
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 750 urda dulce sau Ricotta
  • sucul de la o lamaie
  • 500 ml frisca
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

1. Pentru blat, se separa ouale. Se bat galbenusurile cu 3 linguri apa fierbinte, se adauga zaharul tos si zaharul vanilat, se inglobeaza faina amestecata cu praful de budinca, urmata de albusurile batute spuma. Se toarna intr. o forma tapetata cu hartie de copt doar pe fund. Se coace cca. 25 de min. La 190 de grade, se lasa sa se raceasca in forma.

2. Pentru creme, se amesteca galbenusurile cu zahar si lapte si se dau in fiert, se iau de pe foc si se dizolva inauntru gelatina. Se lasa sa se raceasca si se inglobeaza branza amestecata cu suc de lamaie, apoi frisca batuta.

3. Se imparte in doua crema si in jumatate se inglobeaza cacao.

3. Blatul se aseaza pe un platou, cu un inel pentru torturi imprejur. In mijloc se aseaza un polonic de crema alba, deasupra un polonic de crema de ciocolata si tot asa, pana se termina. Tortul se da la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
4
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Costite afumate cu bere, la cuptor
Bucataras.RO

Costite afumate cu bere, la cuptor

Costite afumate cu bere, la cuptor
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty