Tort Zebra

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort Zebra

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 75 gr zahar
  • 1 plic praf de budinca de ciocolata
  • 1 lingurita praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • 90 gr faina
  • Creme:
  • 10 foi de gelatina
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 750 urda dulce sau Ricotta
  • sucul de la o lamaie
  • 500 ml frisca
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

1. Pentru blat, se separa ouale. Se bat galbenusurile cu 3 linguri apa fierbinte, se adauga zaharul tos si zaharul vanilat, se inglobeaza faina amestecata cu praful de budinca, urmata de albusurile batute spuma. Se toarna intr. o forma tapetata cu hartie de copt doar pe fund. Se coace cca. 25 de min. La 190 de grade, se lasa sa se raceasca in forma.

2. Pentru creme, se amesteca galbenusurile cu zahar si lapte si se dau in fiert, se iau de pe foc si se dizolva inauntru gelatina. Se lasa sa se raceasca si se inglobeaza branza amestecata cu suc de lamaie, apoi frisca batuta.

3. Se imparte in doua crema si in jumatate se inglobeaza cacao.

3. Blatul se aseaza pe un platou, cu un inel pentru torturi imprejur. In mijloc se aseaza un polonic de crema alba, deasupra un polonic de crema de ciocolata si tot asa, pana se termina. Tortul se da la rece.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca