Ingrediente
● Blat: |
● 3 oua |
● 75 gr zahar |
● 1 plic praf de budinca de ciocolata |
● 1 lingurita praf de copt |
● un plic zahar vanilat |
● 90 gr faina |
● Creme: |
● 10 foi de gelatina |
● 4 galbenusuri |
● 200 gr zahar |
● 250 ml lapte |
● 750 urda dulce sau Ricotta |
● sucul de la o lamaie |
● 500 ml frisca |
● 2 linguri cacao |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
2. Pentru creme, se amesteca galbenusurile cu zahar si lapte si se dau in fiert, se iau de pe foc si se dizolva inauntru gelatina. Se lasa sa se raceasca si se inglobeaza branza amestecata cu suc de lamaie, apoi frisca batuta.
3. Se imparte in doua crema si in jumatate se inglobeaza cacao.
3. Blatul se aseaza pe un platou, cu un inel pentru torturi imprejur. In mijloc se aseaza un polonic de crema alba, deasupra un polonic de crema de ciocolata si tot asa, pana se termina. Tortul se da la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Zebra" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
Comentarii
• 29.12.2009 00:21:24
Eu am incerca sa-l fac....nu va imaginati baieti mei au ris cu lacrimi ....pentru dozajul gelatinei....am pus cit era scris si,tortul a devenit atit de tare, parea o minge cred ca daca o aruncam i-mi ricosa in fata.....
Vreau sa-l mai incerc, dar de data asta am sa folosesc gelatina mai putina.....oricum o idee buna felicitari....
• 21.01.2009 14:54:59
la blat nu are ce sa caute plicul cu praful de budinca, este blatul prea batucit. In loc de 10 foi gelatina-2 plicuri gelatina iar in loc de cacao se pot pune fructe congelate-capsuni, fructe de padure ce gasesti.
• 07.09.2008 20:15:08
Eu nu am gasit gelatina foi si taree mi-as fi dorit sa fac si eu tortuletul acesta dar nu stiu ce corespondenta are o foie de gelatina cu cea din plic .Mi-ar fi de mare folos daca mi-ai spune cata gelatina plicuri miar tyrebui! !
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 11.01.2013 12:45:40
Eu cred ca se poate renunta la clasicul blat copt si se poate face unul din biscuiti faramitati cu unt topit :) Faina prezentare!