Tort Vioara

Postat pe: 10-02-2010
(0)

Ingrediente

Blat:
6 oua
5 linguri apa fiarta
5 linguri ulei
10 linguri zahar
10 linguri faina
un plic praf de copt
un plic zahar vanilinat
un varf de sare
2-3 linguri cu cacao Eu am facut doua blaturi
Crema de ciocolata:
2 tablete de ciocolata cu lapte
400 ml frisca lichida
un plic de gelatina
un plic de budinca de cacao
2 linguri de zahar
300 ml lapte
Crema roz (adica de fructe):
2 tablete de ciocolata alba
400 ml frisca lichida
un plic de gelatina
visine din compot
Siropul cu care insiropam blatul:
400 ml apa
5 linguri cu zahar
o sticluta mica cu esenta de migdale

Mod de preparare

Prima data, scoatem samburii din visine si punem visinele intr-o strecuratoare si le lasam la strecurat pana pregatim blaturile.

Se separa galbenusurile de albusuri.
Intr-un vas se bat albusurile cu un varf de sare. Intr-un alt vas se bat galbenusurile cu cele 10 linguri de zahar (care se pun pe rand) pana cand compozitia devina cremoasa. Apoi se pun cele 5 linguri de apa fiarta, apoi cele 5 linguri de ulei si se bat cu mixerul in continuare.

In continuare se pune plicul cu zaharul vanilinat, iar apoi pe rand cele 10 linguri de faina si plicul cu praf de copt, cele doua linguri de cacao si se amesteca.

Albusurile batute spuma se rastoarna incet peste compozitia galbenusurilor se se amesteca incet cu o lingura de lemn.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu putina faina sau tapetata cu hartie pentru copt. Se da pentru aprox. 30 min. la cuptor (cuptor preincalzit), la foc mediu.
Eu am facut doua blaturi.

Pentru crema de ciocolata - am incalzit la bain marie cele 400 ml de frisca lichida si am topit in ea ciocolata (rupta bucatele). Am dizolvat gelatina in 3-4 linguri de apa iar dupa ce compozitia de frisca s-a racorit putin adaugam gelatina si amestecam bine pentru a se dizolva gelatina. Apoi pregatim budinca de ciocolata cu cele 300 ml de lapte si cele 2 linguri de zahar, lasam la racorit putin si o incorporam in crema de ciocolata.

Pentru crema de roz (sau de fructe) - am procedat la fel ca si la crema de ciocolata doar ca in loc de budinca am adaugat visinele tocate la blender.

Pentru siropul pentru blat - incalzim cele 400 ml de apa, in care punem cele 5 linguri de zahar (sincer spun aprox. 5 linguri pentru ca nu imi mai aduc aminte cate am pus, gustati si vedeti cat de dulce doriti), sticluta de sirop de migdale si lasam pe foc pana se topeste zaharul, apoi lasam la racit.

Sa trecem la asamblare:
In primul rand mi-am facut un tipar din hartie, adica prima data baza viorii iar apoi manerul acesteia.

Luam un blat de tort, punem pe el tiparul cu baza viorii si decupam cu un cutit bine ascutit. Apoi taiem blatul in doua, il insiropam bine si incepem sa punem prima data crema de ciocolata iar apoi deasupra crema roz, iar apoi acoperim cu cealalta bucata de blat si insiropam bine din nou.

Luam celalalt blat si decupam manerul viorii. Apoi, din nou taiem blatul in doua, punem o jumatate din blat la un capat al viorii, il umplem la fel cu cremele noastre, apoi acoperim cu cealalta jumatate de blat si insiropam bine.

Dupa aceea am acoperit tot tortul cu unt pentru a se mula foarte bine pasta de zahar. Am format pasta de zahar, reteta pe care o am de pe blog-ul lui Lissa (lissa's cakes), in care am pus colorant maro si am intins-o pe tort.

Nu am facut poze pentru fiecare faza pentru ca am fost bolunda cat am pregatit tortul, dar cat am reusit sa fotografiez veti vedea (pacat ca nu am un aparat de fotografiat).

Domnisorul cu tricoul albastru cu guler verde este sarbatoritul, iar obraznicatura cu ochii beliti este mezinul familiei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Vioara" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Vioara