Tort Vioara

Complexitate
redusa
Tort Vioara

Ingrediente

  • Blat:
  • - 6 oua;
  • - 5 linguri apa fiarta;
  • - 5 linguri ulei;
  • - 10 linguri zahar;
  • - 10 linguri faina;
  • - un plic praf de copt;
  • - un plic zahar vanilinat;
  • - un varf de sare;
  • - 2-3 linguri cu cacao Eu am facut doua blaturi
  • Crema de ciocolata:
  • - 2 tablete de ciocolata cu lapte;
  • - 400 ml frisca lichida;
  • - un plic de gelatina;
  • - un plic de budinca de cacao;
  • - 2 linguri de zahar;
  • - 300 ml lapte
  • Crema roz (adica de fructe):
  • - 2 tablete de ciocolata alba;
  • - 400 ml frisca lichida;
  • - un plic de gelatina;
  • - visine din compot
  • Siropul cu care insiropam blatul:
  • - 400 ml apa;
  • - 5 linguri cu zahar;
  • - o sticluta mica cu esenta de migdale

Mod de preparare

Prima data, scoatem samburii din visine si punem visinele intr-o strecuratoare si le lasam la strecurat pana pregatim blaturile.

Se separa galbenusurile de albusuri.
Intr-un vas se bat albusurile cu un varf de sare. Intr-un alt vas se bat galbenusurile cu cele 10 linguri de zahar (care se pun pe rand) pana cand compozitia devina cremoasa. Apoi se pun cele 5 linguri de apa fiarta, apoi cele 5 linguri de ulei si se bat cu mixerul in continuare.

In continuare se pune plicul cu zaharul vanilinat, iar apoi pe rand cele 10 linguri de faina si plicul cu praf de copt, cele doua linguri de cacao si se amesteca.

Albusurile batute spuma se rastoarna incet peste compozitia galbenusurilor se se amesteca incet cu o lingura de lemn.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu putina faina sau tapetata cu hartie pentru copt. Se da pentru aprox. 30 min. la cuptor (cuptor preincalzit), la foc mediu.
Eu am facut doua blaturi.

Pentru crema de ciocolata - am incalzit la bain marie cele 400 ml de frisca lichida si am topit in ea ciocolata (rupta bucatele). Am dizolvat gelatina in 3-4 linguri de apa iar dupa ce compozitia de frisca s-a racorit putin adaugam gelatina si amestecam bine pentru a se dizolva gelatina. Apoi pregatim budinca de ciocolata cu cele 300 ml de lapte si cele 2 linguri de zahar, lasam la racorit putin si o incorporam in crema de ciocolata.

Pentru crema de roz (sau de fructe) - am procedat la fel ca si la crema de ciocolata doar ca in loc de budinca am adaugat visinele tocate la blender.

Pentru siropul pentru blat - incalzim cele 400 ml de apa, in care punem cele 5 linguri de zahar (sincer spun aprox. 5 linguri pentru ca nu imi mai aduc aminte cate am pus, gustati si vedeti cat de dulce doriti), sticluta de sirop de migdale si lasam pe foc pana se topeste zaharul, apoi lasam la racit.

Sa trecem la asamblare:
In primul rand mi-am facut un tipar din hartie, adica prima data baza viorii iar apoi manerul acesteia.

Luam un blat de tort, punem pe el tiparul cu baza viorii si decupam cu un cutit bine ascutit. Apoi taiem blatul in doua, il insiropam bine si incepem sa punem prima data crema de ciocolata iar apoi deasupra crema roz, iar apoi acoperim cu cealalta bucata de blat si insiropam bine din nou.

Luam celalalt blat si decupam manerul viorii. Apoi, din nou taiem blatul in doua, punem o jumatate din blat la un capat al viorii, il umplem la fel cu cremele noastre, apoi acoperim cu cealalta jumatate de blat si insiropam bine.

Dupa aceea am acoperit tot tortul cu unt pentru a se mula foarte bine pasta de zahar. Am format pasta de zahar, reteta pe care o am de pe blog-ul lui Lissa (lissa's cakes), in care am pus colorant maro si am intins-o pe tort.

Nu am facut poze pentru fiecare faza pentru ca am fost bolunda cat am pregatit tortul, dar cat am reusit sa fotografiez veti vedea (pacat ca nu am un aparat de fotografiat).

Domnisorul cu tricoul albastru cu guler verde este sarbatoritul, iar obraznicatura cu ochii beliti este mezinul familiei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Pui cu legume si orez la slow cooker Crock-Pot Digital 4,7
Bucataras.RO

Pui cu legume si orez la slow cooker Crock-Pot Digital 4,7

Intr-adevar, mancarea iese tare gustoasa la acest aparat. Legumele isi pasteaza gustul si culoarea, iar carnea iese frageda,...

Pui cu legume si orez la slow cooker Crock-Pot Digital 4,7
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola