Tort Vioara

Complexitate
redusa
Tort Vioara

Ingrediente

  • Blat:
  • - 6 oua;
  • - 5 linguri apa fiarta;
  • - 5 linguri ulei;
  • - 10 linguri zahar;
  • - 10 linguri faina;
  • - un plic praf de copt;
  • - un plic zahar vanilinat;
  • - un varf de sare;
  • - 2-3 linguri cu cacao Eu am facut doua blaturi
  • Crema de ciocolata:
  • - 2 tablete de ciocolata cu lapte;
  • - 400 ml frisca lichida;
  • - un plic de gelatina;
  • - un plic de budinca de cacao;
  • - 2 linguri de zahar;
  • - 300 ml lapte
  • Crema roz (adica de fructe):
  • - 2 tablete de ciocolata alba;
  • - 400 ml frisca lichida;
  • - un plic de gelatina;
  • - visine din compot
  • Siropul cu care insiropam blatul:
  • - 400 ml apa;
  • - 5 linguri cu zahar;
  • - o sticluta mica cu esenta de migdale

Mod de preparare

Prima data, scoatem samburii din visine si punem visinele intr-o strecuratoare si le lasam la strecurat pana pregatim blaturile.

Se separa galbenusurile de albusuri.
Intr-un vas se bat albusurile cu un varf de sare. Intr-un alt vas se bat galbenusurile cu cele 10 linguri de zahar (care se pun pe rand) pana cand compozitia devina cremoasa. Apoi se pun cele 5 linguri de apa fiarta, apoi cele 5 linguri de ulei si se bat cu mixerul in continuare.

In continuare se pune plicul cu zaharul vanilinat, iar apoi pe rand cele 10 linguri de faina si plicul cu praf de copt, cele doua linguri de cacao si se amesteca.

Albusurile batute spuma se rastoarna incet peste compozitia galbenusurilor se se amesteca incet cu o lingura de lemn.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu putina faina sau tapetata cu hartie pentru copt. Se da pentru aprox. 30 min. la cuptor (cuptor preincalzit), la foc mediu.
Eu am facut doua blaturi.

Pentru crema de ciocolata - am incalzit la bain marie cele 400 ml de frisca lichida si am topit in ea ciocolata (rupta bucatele). Am dizolvat gelatina in 3-4 linguri de apa iar dupa ce compozitia de frisca s-a racorit putin adaugam gelatina si amestecam bine pentru a se dizolva gelatina. Apoi pregatim budinca de ciocolata cu cele 300 ml de lapte si cele 2 linguri de zahar, lasam la racorit putin si o incorporam in crema de ciocolata.

Pentru crema de roz (sau de fructe) - am procedat la fel ca si la crema de ciocolata doar ca in loc de budinca am adaugat visinele tocate la blender.

Pentru siropul pentru blat - incalzim cele 400 ml de apa, in care punem cele 5 linguri de zahar (sincer spun aprox. 5 linguri pentru ca nu imi mai aduc aminte cate am pus, gustati si vedeti cat de dulce doriti), sticluta de sirop de migdale si lasam pe foc pana se topeste zaharul, apoi lasam la racit.

Sa trecem la asamblare:
In primul rand mi-am facut un tipar din hartie, adica prima data baza viorii iar apoi manerul acesteia.

Luam un blat de tort, punem pe el tiparul cu baza viorii si decupam cu un cutit bine ascutit. Apoi taiem blatul in doua, il insiropam bine si incepem sa punem prima data crema de ciocolata iar apoi deasupra crema roz, iar apoi acoperim cu cealalta bucata de blat si insiropam bine din nou.

Luam celalalt blat si decupam manerul viorii. Apoi, din nou taiem blatul in doua, punem o jumatate din blat la un capat al viorii, il umplem la fel cu cremele noastre, apoi acoperim cu cealalta jumatate de blat si insiropam bine.

Dupa aceea am acoperit tot tortul cu unt pentru a se mula foarte bine pasta de zahar. Am format pasta de zahar, reteta pe care o am de pe blog-ul lui Lissa (lissa's cakes), in care am pus colorant maro si am intins-o pe tort.

Nu am facut poze pentru fiecare faza pentru ca am fost bolunda cat am pregatit tortul, dar cat am reusit sa fotografiez veti vedea (pacat ca nu am un aparat de fotografiat).

Domnisorul cu tricoul albastru cu guler verde este sarbatoritul, iar obraznicatura cu ochii beliti este mezinul familiei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia