Tort Vioara

Complexitate
redusa
Tort Vioara

Ingrediente

  • Blat:
  • - 6 oua;
  • - 5 linguri apa fiarta;
  • - 5 linguri ulei;
  • - 10 linguri zahar;
  • - 10 linguri faina;
  • - un plic praf de copt;
  • - un plic zahar vanilinat;
  • - un varf de sare;
  • - 2-3 linguri cu cacao Eu am facut doua blaturi
  • Crema de ciocolata:
  • - 2 tablete de ciocolata cu lapte;
  • - 400 ml frisca lichida;
  • - un plic de gelatina;
  • - un plic de budinca de cacao;
  • - 2 linguri de zahar;
  • - 300 ml lapte
  • Crema roz (adica de fructe):
  • - 2 tablete de ciocolata alba;
  • - 400 ml frisca lichida;
  • - un plic de gelatina;
  • - visine din compot
  • Siropul cu care insiropam blatul:
  • - 400 ml apa;
  • - 5 linguri cu zahar;
  • - o sticluta mica cu esenta de migdale

Mod de preparare

Prima data, scoatem samburii din visine si punem visinele intr-o strecuratoare si le lasam la strecurat pana pregatim blaturile.

Se separa galbenusurile de albusuri.
Intr-un vas se bat albusurile cu un varf de sare. Intr-un alt vas se bat galbenusurile cu cele 10 linguri de zahar (care se pun pe rand) pana cand compozitia devina cremoasa. Apoi se pun cele 5 linguri de apa fiarta, apoi cele 5 linguri de ulei si se bat cu mixerul in continuare.

In continuare se pune plicul cu zaharul vanilinat, iar apoi pe rand cele 10 linguri de faina si plicul cu praf de copt, cele doua linguri de cacao si se amesteca.

Albusurile batute spuma se rastoarna incet peste compozitia galbenusurilor se se amesteca incet cu o lingura de lemn.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu putina faina sau tapetata cu hartie pentru copt. Se da pentru aprox. 30 min. la cuptor (cuptor preincalzit), la foc mediu.
Eu am facut doua blaturi.

Pentru crema de ciocolata - am incalzit la bain marie cele 400 ml de frisca lichida si am topit in ea ciocolata (rupta bucatele). Am dizolvat gelatina in 3-4 linguri de apa iar dupa ce compozitia de frisca s-a racorit putin adaugam gelatina si amestecam bine pentru a se dizolva gelatina. Apoi pregatim budinca de ciocolata cu cele 300 ml de lapte si cele 2 linguri de zahar, lasam la racorit putin si o incorporam in crema de ciocolata.

Pentru crema de roz (sau de fructe) - am procedat la fel ca si la crema de ciocolata doar ca in loc de budinca am adaugat visinele tocate la blender.

Pentru siropul pentru blat - incalzim cele 400 ml de apa, in care punem cele 5 linguri de zahar (sincer spun aprox. 5 linguri pentru ca nu imi mai aduc aminte cate am pus, gustati si vedeti cat de dulce doriti), sticluta de sirop de migdale si lasam pe foc pana se topeste zaharul, apoi lasam la racit.

Sa trecem la asamblare:
In primul rand mi-am facut un tipar din hartie, adica prima data baza viorii iar apoi manerul acesteia.

Luam un blat de tort, punem pe el tiparul cu baza viorii si decupam cu un cutit bine ascutit. Apoi taiem blatul in doua, il insiropam bine si incepem sa punem prima data crema de ciocolata iar apoi deasupra crema roz, iar apoi acoperim cu cealalta bucata de blat si insiropam bine din nou.

Luam celalalt blat si decupam manerul viorii. Apoi, din nou taiem blatul in doua, punem o jumatate din blat la un capat al viorii, il umplem la fel cu cremele noastre, apoi acoperim cu cealalta jumatate de blat si insiropam bine.

Dupa aceea am acoperit tot tortul cu unt pentru a se mula foarte bine pasta de zahar. Am format pasta de zahar, reteta pe care o am de pe blog-ul lui Lissa (lissa's cakes), in care am pus colorant maro si am intins-o pe tort.

Nu am facut poze pentru fiecare faza pentru ca am fost bolunda cat am pregatit tortul, dar cat am reusit sa fotografiez veti vedea (pacat ca nu am un aparat de fotografiat).

Domnisorul cu tricoul albastru cu guler verde este sarbatoritul, iar obraznicatura cu ochii beliti este mezinul familiei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Aceasta supa crema de ciuperci este perfecta in orice moment al zilei, fiind reconfortanta si plina de aroma!

Supa crema de ciuperci - foarte aromata
Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipia Naan este un fel de paine rotunda, pufoasa, care este populara în bucataria indiana si subcontinentul indian in...

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Chec tigrat
3
Dulciuri

Chec tigrat

Chec tigrat
Spuma de Zmeura
4
Dulciuri

Spuma de Zmeura

Spuma de Zmeura
Cheesecake cu visine (fara coacere)
5
Dulciuri

Cheesecake cu visine (fara coacere)

Cheesecake cu visine (fara coacere)
Parteneri
Aperitiv tarta cu zucchini si branza
Bucataras.RO

Aperitiv tarta cu zucchini si branza

"retete festive de iarna"

Aperitiv tarta cu zucchini si branza
Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Culinar.RO

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete! citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia