Tort Victoria

Complexitate
redusa
Tort Victoria

Ingrediente

  • 140 g de unt, moale
  • 140g de zahar fin
  • 2 oua
  • 140g de faina obisnuita
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1-2 linguri de lapte
  • pentru umplutura
  • 100g de unt, foarte moale
  • 140g de zahar pudra
  • plus extra pentru presarat
  • 150 de grame nuca de cocos rasa
  • 2-3 linguri gem de capsune sau de zmeura
  • bombonele
  • zahar colorat
  • fructe pentru decor

Mod de preparare

Va prezint o reteta cu care eu am castigat un concurs organizat de GoodFood.
La reteta din revista GoodFood eu am mai adaugat ceva si am facut o fata zambitoare. Am sa va zic ce am adaugat pentru fata zambitoare: 2 boabe de struguri ca ochi, 1 jumatate de capsuna pentru nas si 3 jumatati de capsuni pentru gura.

Inainte de a pregati ingredientele m-am spalat pe maini, si mi-am prins parul cu o bentita.
Apoi am pregatit ingredientele:

Mod de preparare
• 1. Am rugat-o pe nasa mea sa incalzeasca cuptorul la 180˚ c/gaz 4.
Eu am uns cu unt doua forme de tort.
Apoi eu am batut untul şi zaharul cu mixerul pana am obtinut o crema.

Am adaugat treptat ouale, faina si praful de copt.
Apoi am adaugat suficient lapte compozitiei, astfel incat sa se scurga repede de pe lingura.
Am gustat compozitia.

Am turnat aluaturile in cele doua forme si nasa mea a dat cuptorul 20 de minute sau pana cand o scobitoare, infipta in aluat, iese curata.
Nasa a taiat pe margini.

Apoi am uns primul strat, apoi am intins unul din gemuri de capsuni.
Apoi am pus al doilea blat deasupra şi am apăsat până cand crema de unt iese un pic în afara marginilor. Am adaugat si nuca de cocos rasa.

Acum am presat bombone, cu ajutorul unui lingurite, pe aceasta margine de unt. Aceasta operatiune creeaza destula dezordine, astfel incat este recomandat ca farfuria pe care se afla prajitura sa fie pusa pe o tava. Acum am presat pe prajitura cu zahar pudra, dupa preferinte.

Va doresc Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Braduti dulci
3
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Ciocolata de Casa III
5
Dulciuri

Ciocolata de Casa III

Ciocolata de Casa III
Parteneri
Spaghete cu creveti aromatizați
Bucataras.RO

Spaghete cu creveti aromatizați

Simplu aromat și ușor! Dor de vară, dor de mare! Spor și poftă bună!

Spaghete cu creveti aromatizați
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Culinar.RO

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post