Tort Victoria

Complexitate
redusa
Tort Victoria

Ingrediente

  • 140 g de unt, moale
  • 140g de zahar fin
  • 2 oua
  • 140g de faina obisnuita
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1-2 linguri de lapte
  • pentru umplutura
  • 100g de unt, foarte moale
  • 140g de zahar pudra
  • plus extra pentru presarat
  • 150 de grame nuca de cocos rasa
  • 2-3 linguri gem de capsune sau de zmeura
  • bombonele
  • zahar colorat
  • fructe pentru decor

Mod de preparare

Va prezint o reteta cu care eu am castigat un concurs organizat de GoodFood.
La reteta din revista GoodFood eu am mai adaugat ceva si am facut o fata zambitoare. Am sa va zic ce am adaugat pentru fata zambitoare: 2 boabe de struguri ca ochi, 1 jumatate de capsuna pentru nas si 3 jumatati de capsuni pentru gura.

Inainte de a pregati ingredientele m-am spalat pe maini, si mi-am prins parul cu o bentita.
Apoi am pregatit ingredientele:

Mod de preparare
• 1. Am rugat-o pe nasa mea sa incalzeasca cuptorul la 180˚ c/gaz 4.
Eu am uns cu unt doua forme de tort.
Apoi eu am batut untul şi zaharul cu mixerul pana am obtinut o crema.

Am adaugat treptat ouale, faina si praful de copt.
Apoi am adaugat suficient lapte compozitiei, astfel incat sa se scurga repede de pe lingura.
Am gustat compozitia.

Am turnat aluaturile in cele doua forme si nasa mea a dat cuptorul 20 de minute sau pana cand o scobitoare, infipta in aluat, iese curata.
Nasa a taiat pe margini.

Apoi am uns primul strat, apoi am intins unul din gemuri de capsuni.
Apoi am pus al doilea blat deasupra şi am apăsat până cand crema de unt iese un pic în afara marginilor. Am adaugat si nuca de cocos rasa.

Acum am presat bombone, cu ajutorul unui lingurite, pe aceasta margine de unt. Aceasta operatiune creeaza destula dezordine, astfel incat este recomandat ca farfuria pe care se afla prajitura sa fie pusa pe o tava. Acum am presat pe prajitura cu zahar pudra, dupa preferinte.

Va doresc Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie