Tort `Vibrator`

Complexitate
redusa
Tort `Vibrator`

Ingrediente

  • Stratul 1
  • 3 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 linguri zahar praf
  • 2 linguri cu varf de cacao
  • 150 ml apa
  • 1 plic gelatina fina
  • Stratul 2:
  • 500 ml smantana
  • 6 linguri zahar praf
  • 1 plic gelatina fina
  • 150 ml apa
  • Stratul 3:
  • 2 plicuri gelatina fructe (eu am folosit de la Dr Oetker Tort gelle)
  • 500 ml apa (aceasta cantitate e trecuta pe plic)
  • 4 linguri zahar tos

Mod de preparare

Stratul 1 :
Cele 3 oua impreuna cu 6 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare. Adaugam 2 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaua se incorporeaza bine si nu raman cocoloase.

In 150 ml apa punem 1 plic de gelatina si il incalzim pana acesta se dizolva. Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna intr-o forma de tort (forma mea are diametrul de 23 cm) captusita cu folie (am folosit cea de aluminiu caci alta nu aveam la indemana) si se lasa la rece la inchegat (trebuie sa lasati la rece pana nu se prinde de deget compozitia, devine ca o gelatina). Cand este inchegat bine ne apucam de stratul 2.

Stratul 2:
500 ml smantana se amesteca cu 6 linguri zahar praf si adaugam celalt plic de gelatina preparata ca la stratul 1. Acest strat se toarna peste cel cu cacao si il dam din nou la rece pana se incheaga si acesta.

Stratul 3:
Intr-un vas punem 4 linguri zahar la care adaugam cele 2 plicuri de gelatina si adaugam treptat apa. Se pune la foc si se fierbe 1 minut de cand da in clocot. Se lasa un pic la racit si se toarna peste stratul 2 (daca il puneti fierbinte peste stratul cu smantana acesta se va topi, deci atentie! ! ! ! ). Se da la rece pentru cateva ore, apoi se poate servi daca doriti si cu frisca sau doar simplu.

Parerea mea: in stratul de smantana daca se adauga si niscavai fructe. . . . e delicios
Este un dulce foarte usor de preparat care nu necesita folosirea cuptorului si e format din 3 straturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
4
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
5
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Cочники-Placinta ruseasca  cu branza  II
Bucataras.RO

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II

La fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute