Stratul 1 :
Cele 3 oua impreuna cu 6 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare. Adaugam 2 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaua se incorporeaza bine si nu raman cocoloase.
In 150 ml apa punem 1 plic de gelatina si il incalzim pana acesta se dizolva. Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna intr-o forma de tort (forma mea are diametrul de 23 cm) captusita cu folie (am folosit cea de aluminiu caci alta nu aveam la indemana) si se lasa la rece la inchegat (trebuie sa lasati la rece pana nu se prinde de deget compozitia, devine ca o gelatina). Cand este inchegat bine ne apucam de stratul 2.
Stratul 2:
500 ml smantana se amesteca cu 6 linguri zahar praf si adaugam celalt plic de gelatina preparata ca la stratul 1. Acest strat se toarna peste cel cu cacao si il dam din nou la rece pana se incheaga si acesta.
Stratul 3:
Intr-un vas punem 4 linguri zahar la care adaugam cele 2 plicuri de gelatina si adaugam treptat apa. Se pune la foc si se fierbe 1 minut de cand da in clocot. Se lasa un pic la racit si se toarna peste stratul 2 (daca il puneti fierbinte peste stratul cu smantana acesta se va topi, deci atentie! ! ! ! ). Se da la rece pentru cateva ore, apoi se poate servi daca doriti si cu frisca sau doar simplu.
Parerea mea: in stratul de smantana daca se adauga si niscavai fructe. . . . e delicios
Este un dulce foarte usor de preparat care nu necesita folosirea cuptorului si e format din 3 straturi.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii