Tort `Vibrator`

Complexitate
redusa
Tort `Vibrator`

Ingrediente

  • Stratul 1
  • 3 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 linguri zahar praf
  • 2 linguri cu varf de cacao
  • 150 ml apa
  • 1 plic gelatina fina
  • Stratul 2:
  • 500 ml smantana
  • 6 linguri zahar praf
  • 1 plic gelatina fina
  • 150 ml apa
  • Stratul 3:
  • 2 plicuri gelatina fructe (eu am folosit de la Dr Oetker Tort gelle)
  • 500 ml apa (aceasta cantitate e trecuta pe plic)
  • 4 linguri zahar tos

Mod de preparare

Stratul 1 :
Cele 3 oua impreuna cu 6 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare. Adaugam 2 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaua se incorporeaza bine si nu raman cocoloase.

In 150 ml apa punem 1 plic de gelatina si il incalzim pana acesta se dizolva. Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna intr-o forma de tort (forma mea are diametrul de 23 cm) captusita cu folie (am folosit cea de aluminiu caci alta nu aveam la indemana) si se lasa la rece la inchegat (trebuie sa lasati la rece pana nu se prinde de deget compozitia, devine ca o gelatina). Cand este inchegat bine ne apucam de stratul 2.

Stratul 2:
500 ml smantana se amesteca cu 6 linguri zahar praf si adaugam celalt plic de gelatina preparata ca la stratul 1. Acest strat se toarna peste cel cu cacao si il dam din nou la rece pana se incheaga si acesta.

Stratul 3:
Intr-un vas punem 4 linguri zahar la care adaugam cele 2 plicuri de gelatina si adaugam treptat apa. Se pune la foc si se fierbe 1 minut de cand da in clocot. Se lasa un pic la racit si se toarna peste stratul 2 (daca il puneti fierbinte peste stratul cu smantana acesta se va topi, deci atentie! ! ! ! ). Se da la rece pentru cateva ore, apoi se poate servi daca doriti si cu frisca sau doar simplu.

Parerea mea: in stratul de smantana daca se adauga si niscavai fructe. . . . e delicios
Este un dulce foarte usor de preparat care nu necesita folosirea cuptorului si e format din 3 straturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Braduti dulci
2
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Ciocolata de Casa III
5
Dulciuri

Ciocolata de Casa III

Ciocolata de Casa III
Parteneri
Negresa ( II ) cu dulceata de caise si fulgi de ciocolata
Bucataras.RO

Negresa ( II ) cu dulceata de caise si fulgi de ciocolata

Ador aceasta prajitura in orice combinatie!

Negresa ( II ) cu dulceata de caise si fulgi de ciocolata
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Culinar.RO

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post