Tort velvet

Portii
10
Timp pregatire
95 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Tort velvet

Ingrediente

  • 250 ml frisca lichida
  • 1+1/2 pahar faina
  • 1 pahar zahar pudra
  • 1+1/2 lingurita cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 pahar lapte
  • 1 lingurita otet
  • 2 lingurite colorant rosu
  • 1 lingura unt
  • Sirop
  • apa
  • zahar
  • Umplutura
  • 250 g fructe proaspete(in cazul meu, capsuni)
  • Decor
  • 250 ml frisca lichida
  • 1/2 pahar ulei

Mod de preparare

Toate ingredientele uscate, faina, zaharul, cacaua, praful de copt si bicarbonatul, se vor amesteca impreuna.
Intr-un bol vom pune laptele si uleiul si le vom amesteca bine, dupa care vom incorpora putin cate putin ingredientele uscate, amestecand bine pana cand totul devine omogen. La sfarsit adaugam lingurita de otet si colorantul, amestecand bine. Compozitia obtinuta o vom imparti in 3 parti egale si le vom coace pe aragaz la flacara mica intr-o tigaie de teflon , sau de ceramica, care a fost unsa in prealabil cu putin unt.Turnam in tigaie o parte din compozitie si o vom coace pana cand suprafata a inceput sa se deschida putin la culoare si s-au format niste bule.(e bine sa urmariti si pozele postate la etapele de lucru). Se scoate pe o suprafata neteta, se va lasa sa se raceasca si vom coace si celelalte 2 foi. Pana se vor raci foiile vom bate frisca, vom spala capsunile, pe care le vom felia in bucati nu prea subtiri. Din putina apa si zahar vom face un sirop nu prea concentrat. Dupa ce s-au racit foile, vom lua una cate una si le vom decupa sub forma de inima, fie cu o forma fie cu un tipar confectionat de noi. Luam unul din blaturi il insiropam putin si il asezam in farfuria in care vom servi tortul. Peste el vom pune o treime din crema si jumatate din capsununile feliate. Procedam la fel si cu al doilea, iar pe al treilea il vom insiropa apoi vom pune restul de crema peste el si-l vom netezi. Bucatile care au ramas de la decupat le vom sfaramita marunt(ca niste firimituri) si le vom folosi la decorarea tortului. Imbracam tot tortul in crema apoi ornam cu forma, si lasam doar o bucata din mijloc, care este sub forma de inima si in interiorul lui vom presara firimiturile de la blat. (la fel procedam si de jur imprejurul tortului, urmariti si pozele).
Tortul este foarte aspectos si delicios, parca ar fi de catifea, de aici vine si denumirea lui de "velvet". Se poate face si in forma rotunda, fara sa-l decupati, daca doriti, ori fie doar numai cu cacao, sau cu alte fructe de sezon.
Va doresc pofta buna!
Specific : Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post
2
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post

Tocănița de hribi cu legume este o explozie de arome și texturi, perfectă pentru a încânta papilele gustative chiar și...

Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Amandine III
5
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Parteneri
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Bucataras.RO

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! :)

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola