Tort Tiramisu

Postat pe: 04-02-2010
(0)

Ingrediente

Blat:
3 oua
3 linguri zahar
3 linguri faina
Sirop:
1 cana zahar
1 pliculet nes
1 cana apa
Crema:
500ml Frisca
1 cutie mascarpone (250g)
2 pliculete nes
3 lingurite rom
Sarlota:
1 1/2 lingurita de gelatina
8 lingurite de apa
1 lingura lapte praf diluat in 2 linguri de apa
3 linguri zahar
3 oua
Decor: 1 lingurita cacao

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:40min
Se prepara un pandispan, rece se taie in 2.

Din cana de zahar si cana de apa (se fierb)+ nesul se pregateste siropul.

Frisca se bate, mascarpone se amesteca cu nesul, cu romul.

Intr-o tigaita se prepara sarlota. Ouale + laptele diluat in 2 linguri de apa + zaharul, se tin pe foc pina se dizolva zaharul se adauga si gelatina (care a fost pusa la hidratat), se amesteca in continuare pina se dizolva si gelatina.

Se lasa la racit. Frisca + crema de mascarpone in care am pus nesul si aroma + sarlota se amesteca. Intr-o forma de tort cu inel detasabil se monteaza tortul. Se imbraca forma cu hartie, fundul si inelul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Tiramisu" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Tiramisu