Se prepara un pandispan, rece se taie in 2.
Din cana de zahar si cana de apa (se fierb)+ nesul se pregateste siropul.
Frisca se bate, mascarpone se amesteca cu nesul, cu romul.
Intr-o tigaita se prepara sarlota. Ouale + laptele diluat in 2 linguri de apa + zaharul, se tin pe foc pina se dizolva zaharul se adauga si gelatina (care a fost pusa la hidratat), se amesteca in continuare pina se dizolva si gelatina.
Se lasa la racit. Frisca + crema de mascarpone in care am pus nesul si aroma + sarlota se amesteca. Intr-o forma de tort cu inel detasabil se monteaza tortul. Se imbraca forma cu hartie, fundul si inelul.
Astazi a mirosit tare frumos la mine in bucatarie in timp ce placinta era in cuptor...nu mi-am dat insa imediat seama de ce...
Placinta cu mereCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miere
Comentarii