Tort Tiramisu

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • Sirop:
  • 1 cana zahar
  • 1 pliculet nes
  • 1 cana apa
  • Crema:
  • 500ml Frisca
  • 1 cutie mascarpone (250g)
  • 2 pliculete nes
  • 3 lingurite rom
  • Sarlota:
  • 1 1/2 lingurita de gelatina
  • 8 lingurite de apa
  • 1 lingura lapte praf diluat in 2 linguri de apa
  • 3 linguri zahar
  • 3 oua
  • Decor: 1 lingurita cacao

Mod de preparare

Se prepara un pandispan, rece se taie in 2.

Din cana de zahar si cana de apa (se fierb)+ nesul se pregateste siropul.

Frisca se bate, mascarpone se amesteca cu nesul, cu romul.

Intr-o tigaita se prepara sarlota. Ouale + laptele diluat in 2 linguri de apa + zaharul, se tin pe foc pina se dizolva zaharul se adauga si gelatina (care a fost pusa la hidratat), se amesteca in continuare pina se dizolva si gelatina.

Se lasa la racit. Frisca + crema de mascarpone in care am pus nesul si aroma + sarlota se amesteca. Intr-o forma de tort cu inel detasabil se monteaza tortul. Se imbraca forma cu hartie, fundul si inelul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc