Se prepara un pandispan, rece se taie in 2.
Din cana de zahar si cana de apa (se fierb)+ nesul se pregateste siropul.
Frisca se bate, mascarpone se amesteca cu nesul, cu romul.
Intr-o tigaita se prepara sarlota. Ouale + laptele diluat in 2 linguri de apa + zaharul, se tin pe foc pina se dizolva zaharul se adauga si gelatina (care a fost pusa la hidratat), se amesteca in continuare pina se dizolva si gelatina.
Se lasa la racit. Frisca + crema de mascarpone in care am pus nesul si aroma + sarlota se amesteca. Intr-o forma de tort cu inel detasabil se monteaza tortul. Se imbraca forma cu hartie, fundul si inelul.
De cand am descoperit dulceata de nuci mi s-a parut deosebita. De la inceputul lunii iunie se pot gasi nucile potrivite...
Dulceata de nuci verziInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii