Tort Sonia

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Sonia

Ingrediente

  • 1 blat de cacao din 5 oua (nu explic stie toata lumea cum se face un pandispan clasic_fara ulei! ! ! + cacao)
  • 1 blat de vanilie din 8 oua
  • 1 blat de bezea din 15 oua+ 20 linguri de zahar (si asta stiti cum se face, am vazut eu)

Mod de preparare

Crema:
de la bezea au ramas 15 galbenuse la care am adaugat 25-30 linguri de zahar le-am batut cu mixerul meu cel nou (nu e cine stie ce dar e nou) pana s-au umflat tare de tot si s-au decolorat (si pana s-a incintat muuult prea tare mixerul nou No name), am adaugat cam o cana de lapte si am amestecat apoi simplu cu lingura.

Am pus pe foc (eu am avut oala de inox, poate e important sa precizez), focul mic (la mine era nr 3 la plita electrica) amestecand continuu nu numai eu ci si sarbatorita. Am lasat sa se raceasca complet aceasta crema foarte fina de oua. Am pus 1/2 de fiola vanilie la crema.

Separat am pus 2 pachete de unt 82%grasime si 1 pachet de unt cu 65 % grasime (asta pt ca am calculat sa fie mai putin caloric, dar normal se pune unt cu acelasi procent de grasime, si asta stiu ca cunoasteti) intr-un castron mare si l-am batut cu mixerul pana s-a facut cremoosssssssssss ... yammy (aici este momentul cand apar,, agentii secreti", mereu trebuie sa fiu cu ochii in 4).

Din crema de oua am luat cate putin si am adaugat peste unt mixand usor, pana la o completa incorporare.

Blatul de ciocolata l-am insiropat cu: 300 gr zahar caramelizat + 1 pahar apa + 1 esenta rom.
Peste acest Blat Negru am pus crema de vanilie, apoi am asezat blatul alb, si acesta insiropat si peste care am intins 1/2 borcan gem de caise foarte acrisor si o parte din crema straciatella (am ras 1 cicocolata de 200 gr in crema de vanilie ramasa).

Deasupra acestei creme am pus blatul de bezea. Blatul de bezea l -am acoperit cu crema de cioclata (crema stracialtela ramasa + 100 gr cioolata rasa + 2 linguri de cacao f neagra de la Dr oetker).

Si gata, asta e Tortul Soniei, cu multe blaturi, pt ca asa a vrut ea 2 creme, 2 blaturi; Dupa ce l-am terminat mi-a zis ca vrea si un tort numai cu ciocolata.
Rece

Nu se numeste asa, este vorba de o alipire a unui blat si a unei creme la clasica Prajitura Regina Maria. . . fiind ziua Soniei o sa denumesc tortul asa. O sa scriu si reteta de la prajitura Regina maria dar acum am scris totusi cum am preparat eu tortul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie