Tort Sonia

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Sonia

Ingrediente

  • 1 blat de cacao din 5 oua (nu explic stie toata lumea cum se face un pandispan clasic_fara ulei! ! ! + cacao)
  • 1 blat de vanilie din 8 oua
  • 1 blat de bezea din 15 oua+ 20 linguri de zahar (si asta stiti cum se face, am vazut eu)

Mod de preparare

Crema:
de la bezea au ramas 15 galbenuse la care am adaugat 25-30 linguri de zahar le-am batut cu mixerul meu cel nou (nu e cine stie ce dar e nou) pana s-au umflat tare de tot si s-au decolorat (si pana s-a incintat muuult prea tare mixerul nou No name), am adaugat cam o cana de lapte si am amestecat apoi simplu cu lingura.

Am pus pe foc (eu am avut oala de inox, poate e important sa precizez), focul mic (la mine era nr 3 la plita electrica) amestecand continuu nu numai eu ci si sarbatorita. Am lasat sa se raceasca complet aceasta crema foarte fina de oua. Am pus 1/2 de fiola vanilie la crema.

Separat am pus 2 pachete de unt 82%grasime si 1 pachet de unt cu 65 % grasime (asta pt ca am calculat sa fie mai putin caloric, dar normal se pune unt cu acelasi procent de grasime, si asta stiu ca cunoasteti) intr-un castron mare si l-am batut cu mixerul pana s-a facut cremoosssssssssss ... yammy (aici este momentul cand apar,, agentii secreti", mereu trebuie sa fiu cu ochii in 4).

Din crema de oua am luat cate putin si am adaugat peste unt mixand usor, pana la o completa incorporare.

Blatul de ciocolata l-am insiropat cu: 300 gr zahar caramelizat + 1 pahar apa + 1 esenta rom.
Peste acest Blat Negru am pus crema de vanilie, apoi am asezat blatul alb, si acesta insiropat si peste care am intins 1/2 borcan gem de caise foarte acrisor si o parte din crema straciatella (am ras 1 cicocolata de 200 gr in crema de vanilie ramasa).

Deasupra acestei creme am pus blatul de bezea. Blatul de bezea l -am acoperit cu crema de cioclata (crema stracialtela ramasa + 100 gr cioolata rasa + 2 linguri de cacao f neagra de la Dr oetker).

Si gata, asta e Tortul Soniei, cu multe blaturi, pt ca asa a vrut ea 2 creme, 2 blaturi; Dupa ce l-am terminat mi-a zis ca vrea si un tort numai cu ciocolata.
Rece

Nu se numeste asa, este vorba de o alipire a unui blat si a unei creme la clasica Prajitura Regina Maria. . . fiind ziua Soniei o sa denumesc tortul asa. O sa scriu si reteta de la prajitura Regina maria dar acum am scris totusi cum am preparat eu tortul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.