Crema:
de la bezea au ramas 15 galbenuse la care am adaugat 25-30 linguri de zahar le-am batut cu mixerul meu cel nou (nu e cine stie ce dar e nou) pana s-au umflat tare de tot si s-au decolorat (si pana s-a incintat muuult prea tare mixerul nou No name), am adaugat cam o cana de lapte si am amestecat apoi simplu cu lingura.
Am pus pe foc (eu am avut oala de inox, poate e important sa precizez), focul mic (la mine era nr 3 la plita electrica) amestecand continuu nu numai eu ci si sarbatorita. Am lasat sa se raceasca complet aceasta crema foarte fina de oua. Am pus 1/2 de fiola vanilie la crema.
Separat am pus 2 pachete de unt 82%grasime si 1 pachet de unt cu 65 % grasime (asta pt ca am calculat sa fie mai putin caloric, dar normal se pune unt cu acelasi procent de grasime, si asta stiu ca cunoasteti) intr-un castron mare si l-am batut cu mixerul pana s-a facut cremoosssssssssss ... yammy (aici este momentul cand apar,, agentii secreti", mereu trebuie sa fiu cu ochii in 4).
Din crema de oua am luat cate putin si am adaugat peste unt mixand usor, pana la o completa incorporare.
Blatul de ciocolata l-am insiropat cu: 300 gr zahar caramelizat + 1 pahar apa + 1 esenta rom.
Peste acest Blat Negru am pus crema de vanilie, apoi am asezat blatul alb, si acesta insiropat si peste care am intins 1/2 borcan gem de caise foarte acrisor si o parte din crema straciatella (am ras 1 cicocolata de 200 gr in crema de vanilie ramasa).
Deasupra acestei creme am pus blatul de bezea. Blatul de bezea l -am acoperit cu crema de cioclata (crema stracialtela ramasa + 100 gr cioolata rasa + 2 linguri de cacao f neagra de la Dr oetker).
Si gata, asta e Tortul Soniei, cu multe blaturi, pt ca asa a vrut ea 2 creme, 2 blaturi; Dupa ce l-am terminat mi-a zis ca vrea si un tort numai cu ciocolata.
Rece
Nu se numeste asa, este vorba de o alipire a unui blat si a unei creme la clasica Prajitura Regina Maria. . . fiind ziua Soniei o sa denumesc tortul asa. O sa scriu si reteta de la prajitura Regina maria dar acum am scris totusi cum am preparat eu tortul.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraCam stramb din nas daca este vorba de oaie. Sotul meu a complotat cu fratele lui, spuneau ce bun ar fi un gulas de oaie....
Gulas de oaie cu fasole boabeAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii