Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu praful de sare, se adauga apoi 3 linguri zahar din cele sapte linguri, separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devine o spuma albicioasa si se adauga peste albusuri amestecand lejer de jos in sus, apoi se adauga pe rand faina si cacao si la sfarsit uleiul se coaca in forma tapetata cu ulei si faina, cand blatul e race se taie in trei.
Se pune laptele la fiert, separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga faina se adauga putin cate putin lapte fierbinte apoi se pune totul pe foc amestecand continuu, cand incepe sa fiarba se mai lasa circa 2 minute pe foc, se lasa apoi la racit, intre timp se mixeaza frisca, cand crema e rece se adauga frisca si esenta de vanilie.
Siropul pentru blat am facut dupa gustul meu un sirop din zahar, apa, coaja rasa de lamaie si esenta vanilie.
l-am decorat cu pasta de zahar.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii