Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu praful de sare, se adauga apoi 3 linguri zahar din cele sapte linguri, separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devine o spuma albicioasa si se adauga peste albusuri amestecand lejer de jos in sus, apoi se adauga pe rand faina si cacao si la sfarsit uleiul se coaca in forma tapetata cu ulei si faina, cand blatul e race se taie in trei.
Se pune laptele la fiert, separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga faina se adauga putin cate putin lapte fierbinte apoi se pune totul pe foc amestecand continuu, cand incepe sa fiarba se mai lasa circa 2 minute pe foc, se lasa apoi la racit, intre timp se mixeaza frisca, cand crema e rece se adauga frisca si esenta de vanilie.
Siropul pentru blat am facut dupa gustul meu un sirop din zahar, apa, coaja rasa de lamaie si esenta vanilie.
l-am decorat cu pasta de zahar.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii