Tort rustic de vară cu fructe de pădure

Portii
12
Timp pregatire
85 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
ridicata
Tort rustic de vară cu fructe de pădure

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 3 ouă + 2 albuşuri,
  • un vârf de linguriţă sare,
  • 3 linguri zahăr,
  • 150 ml ulei,
  • 5 linguri făină,
  • un plic praf de copt,
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 300 ml apă,
  • 2 linguri zahăr,
  • 1 lingură tărie,
  • pentru crema de lămâie:
  • 250 ml lapte,
  • 3 linguri zahăr,
  • 2 linguri amidon,
  • Un praf de sare,
  • 50 g unt;
  • O linguriţă coajă rasă de lămâie ţinută în zahăr la borcan,
  • 50 ml frişcă lichidă,
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 150 ml frişcă lichidă;
  • mure, afine, zmeură, după gust

Mod de preparare

Tort rustic de vară cu cremă de lămâie, frişcă şi fructe de pădure

Mod de preparare:
Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, apoi făina şi praful de copt. Se toarnă într-o tavă rotundă pregătită cu foaie de copt şi se coace la foc mic aprox 30-35 de minute, în funcţie de cuptorul fiecăruia (sau până trece testul scobitorii). Se lasă la răcit.

Se prepară un sirop din apă şi zahăr, se lasă un pic să fiarbă, se dă de pe foc, se adaugă tărie şi se lasă la răcit.

Pentru crema de lămâie: într-o crăticioară, se amestecă laptele cu zahărul, un praf de sare, coaja de lămâie şi amidonul, se pune pe foc mic şi se fierbe până se îngroaşă. Se dă de pe foc, se adaugă untul şi se amestecă bine. Se lasă la răcit. Apoi se adaugă frişca lichidă şi bate un pic cu mixerul, până devine cremoasă.

Pentru asamblare şi decor: se taie blatul în 2 foi şi se însiropează. Se bate frişca lichidă, dar mai moale. Se umple tortul cu crema de lămâie, se presară fructe, apoi un o parte din frişcă. Se adaugă capacul, se întinde restul de frişcă, nivelând cu o spatulă un pic mai dezordonat, pentru un aspect rustic. Se presară restul de fructe şi se dă la frigider până la servire.

Porţii: 12
Timp de pregătire: 1h 25min
Timp de coacere: 35 min

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/tort-rustic-de-vara-cu-fructe-de-padure.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa