Tort rustic de vară cu fructe de pădure

Portii
12
Timp pregatire
85 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
ridicata
Tort rustic de vară cu fructe de pădure

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 3 ouă + 2 albuşuri,
  • un vârf de linguriţă sare,
  • 3 linguri zahăr,
  • 150 ml ulei,
  • 5 linguri făină,
  • un plic praf de copt,
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 300 ml apă,
  • 2 linguri zahăr,
  • 1 lingură tărie,
  • pentru crema de lămâie:
  • 250 ml lapte,
  • 3 linguri zahăr,
  • 2 linguri amidon,
  • Un praf de sare,
  • 50 g unt;
  • O linguriţă coajă rasă de lămâie ţinută în zahăr la borcan,
  • 50 ml frişcă lichidă,
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 150 ml frişcă lichidă;
  • mure, afine, zmeură, după gust

Mod de preparare

Tort rustic de vară cu cremă de lămâie, frişcă şi fructe de pădure

Mod de preparare:
Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, apoi făina şi praful de copt. Se toarnă într-o tavă rotundă pregătită cu foaie de copt şi se coace la foc mic aprox 30-35 de minute, în funcţie de cuptorul fiecăruia (sau până trece testul scobitorii). Se lasă la răcit.

Se prepară un sirop din apă şi zahăr, se lasă un pic să fiarbă, se dă de pe foc, se adaugă tărie şi se lasă la răcit.

Pentru crema de lămâie: într-o crăticioară, se amestecă laptele cu zahărul, un praf de sare, coaja de lămâie şi amidonul, se pune pe foc mic şi se fierbe până se îngroaşă. Se dă de pe foc, se adaugă untul şi se amestecă bine. Se lasă la răcit. Apoi se adaugă frişca lichidă şi bate un pic cu mixerul, până devine cremoasă.

Pentru asamblare şi decor: se taie blatul în 2 foi şi se însiropează. Se bate frişca lichidă, dar mai moale. Se umple tortul cu crema de lămâie, se presară fructe, apoi un o parte din frişcă. Se adaugă capacul, se întinde restul de frişcă, nivelând cu o spatulă un pic mai dezordonat, pentru un aspect rustic. Se presară restul de fructe şi se dă la frigider până la servire.

Porţii: 12
Timp de pregătire: 1h 25min
Timp de coacere: 35 min

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/tort-rustic-de-vara-cu-fructe-de-padure.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Cartofi-evantai cu cascaval
2
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Choux A la Creme II
5
Dulciuri

Choux A la Creme II

Choux A la Creme II
Parteneri
Ceafa de porc cu cartofi si porumb la cuptor
Bucataras.RO

Ceafa de porc cu cartofi si porumb la cuptor

Un pranz perfect de duminica, totul aromat cu noile condimente cu ingrediente 100% naturale de la Delikat.

Ceafa de porc cu cartofi si porumb la cuptor
Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Culinar.RO

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel