Tort Red Velvet

Complexitate
redusa
Tort Red Velvet

Ingrediente

  • 290 g faina
  • 30 g cacao
  • jumatate lingurita sare
  • 110 g unt la temperatura camerei
  • 300 g zahar
  • 2 oua mari sau 3 mici
  • 2 linguri colorant rosu lichid
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 240 ml latticelo (240 ml lapte cu o lingura de zeama de lamaie lasat 15 min)
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita bicarbonat
  • crema:
  • 250 g mascarpone
  • 225 g philadelphia
  • 350 ml frisca lichida
  • 125 g zahar pudra pt decorare frisca batuta sau dupa imaginatie

Mod de preparare

Preparere: Intr-un castron se cerne faina cu cacao si sare, in altul mai mare untul se mixeaza cu zaharul pana devine o crema se adauga ouale pe rand si vanilia se bate bine pana devine o crema spumoasa. In laptele preparat cu zeama de lamaie se pune colorantul si se mesteca bine.

Peste compozitia de unt se adauga pe rand cate un pic din compozitia de faina si un pic din lapte de cateva ori pana se amesteca tot si la urma se stinge bicarbonatul cu otet si se adauga peste se amesteca bine.

Se pune intr- o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina eu am folosit una de 25 cm, se da la cuptorul preincalzit pt 45 min asta depinde de cuptor se face testul cu scobitoarea. Cand e gata se lasa la racit si se pune in frigider pt al taia bine eu l-am facut de pe o zi pe alta.

Pentru crema: se bate mascarpone cu philadelphia si zahar pudra dupa care se adauga frisca batuta in prealabil. Asamblarea tortului: se taie blatul in doua. Se pun blat -aproape jumatate din crema - blat -si se imbraca tortul cu crema ramasa. Se orneaza cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia