Tort `rasarit de Soare` (fara Foc)

Complexitate
redusa
Tort `rasarit de Soare` (fara Foc)

Ingrediente

  • Pentru a obtine 12 felii avem nevoie de urmatoarele ingrediente
  • 500 g branza dulce vaca (scoaca)
  • 3 galbenusuri ou
  • 250 ml frisca hulala
  • 1 lingura smantana
  • 250 g zahar praf
  • 140 g margarina Rama
  • 2 pachete gelatina fina alb maruntita (adica 20 g)
  • 1 pachet gelatina pentru torturi transparent
  • 1 pachet gelatina pentru torturi rosu

Mod de preparare

Branza se pasireaza (eu nu l-am pasirat, dar daca aveti rabdare sa o pasirati, tortuletul iese mult mai fin. . . la textura ). Branza o amestecati cu zaharul praf, cele 3 galbenusuri de ou si 140 g Rama (sau unt).

Separat batem spuma cei 250 ml frisca si cand acesta incepe sa se ingroase adaugam 1 lingura de smantana (smantana intareste frisca si asa nu avem nevoie de intaritor) si continuam mixarea pana frisca este batuta. Frisca se adauga la amestecul de branza si amesteca usor pana la omogenizare.

In 100 ml apa punem cele 2 plicuri de gelatina la inmuiat, apoi o incalzim usor (fara sa fiarba! ! ! ) si o adaugam la crema de branza. La crema de branza am adaugat si bastonase de ciocolata, dar este optional. . . puteti adauga stafide daca va plac. . . Amestecam pana se omogenizeaza, apoi amestecul il turnam intr-o forma de tort rotunda in care am pus folie de plastic in prealabil.

Prunele le vom taia in jumate apoi, fiecare jumatate o taiem din nou pe lungime in doua si ornam suprafata tortuletului. Gelatina pentru torturi, o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj si o turnam peste prunele frumos aranjate (gelatina transparenta am pus-o pe mijloc iar cea rosie pe margini).

Dam forma cu tortuletul la rece pentru cateva ore bune (de preferat ar fi sa il lasati de pe o zi pe alta la rece! ) dupa care se poate felia si servi.

Pofta Buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute