Tort `rasarit de Soare` (fara Foc)

Complexitate
redusa
Tort `rasarit de Soare` (fara Foc)

Ingrediente

  • Pentru a obtine 12 felii avem nevoie de urmatoarele ingrediente
  • 500 g branza dulce vaca (scoaca)
  • 3 galbenusuri ou
  • 250 ml frisca hulala
  • 1 lingura smantana
  • 250 g zahar praf
  • 140 g margarina Rama
  • 2 pachete gelatina fina alb maruntita (adica 20 g)
  • 1 pachet gelatina pentru torturi transparent
  • 1 pachet gelatina pentru torturi rosu

Mod de preparare

Branza se pasireaza (eu nu l-am pasirat, dar daca aveti rabdare sa o pasirati, tortuletul iese mult mai fin. . . la textura ). Branza o amestecati cu zaharul praf, cele 3 galbenusuri de ou si 140 g Rama (sau unt).

Separat batem spuma cei 250 ml frisca si cand acesta incepe sa se ingroase adaugam 1 lingura de smantana (smantana intareste frisca si asa nu avem nevoie de intaritor) si continuam mixarea pana frisca este batuta. Frisca se adauga la amestecul de branza si amesteca usor pana la omogenizare.

In 100 ml apa punem cele 2 plicuri de gelatina la inmuiat, apoi o incalzim usor (fara sa fiarba! ! ! ) si o adaugam la crema de branza. La crema de branza am adaugat si bastonase de ciocolata, dar este optional. . . puteti adauga stafide daca va plac. . . Amestecam pana se omogenizeaza, apoi amestecul il turnam intr-o forma de tort rotunda in care am pus folie de plastic in prealabil.

Prunele le vom taia in jumate apoi, fiecare jumatate o taiem din nou pe lungime in doua si ornam suprafata tortuletului. Gelatina pentru torturi, o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj si o turnam peste prunele frumos aranjate (gelatina transparenta am pus-o pe mijloc iar cea rosie pe margini).

Dam forma cu tortuletul la rece pentru cateva ore bune (de preferat ar fi sa il lasati de pe o zi pe alta la rece! ) dupa care se poate felia si servi.

Pofta Buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia