Tort `rasarit de Soare` (fara Foc)

Complexitate
redusa
Tort `rasarit de Soare` (fara Foc)

Ingrediente

  • Pentru a obtine 12 felii avem nevoie de urmatoarele ingrediente
  • 500 g branza dulce vaca (scoaca)
  • 3 galbenusuri ou
  • 250 ml frisca hulala
  • 1 lingura smantana
  • 250 g zahar praf
  • 140 g margarina Rama
  • 2 pachete gelatina fina alb maruntita (adica 20 g)
  • 1 pachet gelatina pentru torturi transparent
  • 1 pachet gelatina pentru torturi rosu

Mod de preparare

Branza se pasireaza (eu nu l-am pasirat, dar daca aveti rabdare sa o pasirati, tortuletul iese mult mai fin. . . la textura ). Branza o amestecati cu zaharul praf, cele 3 galbenusuri de ou si 140 g Rama (sau unt).

Separat batem spuma cei 250 ml frisca si cand acesta incepe sa se ingroase adaugam 1 lingura de smantana (smantana intareste frisca si asa nu avem nevoie de intaritor) si continuam mixarea pana frisca este batuta. Frisca se adauga la amestecul de branza si amesteca usor pana la omogenizare.

In 100 ml apa punem cele 2 plicuri de gelatina la inmuiat, apoi o incalzim usor (fara sa fiarba! ! ! ) si o adaugam la crema de branza. La crema de branza am adaugat si bastonase de ciocolata, dar este optional. . . puteti adauga stafide daca va plac. . . Amestecam pana se omogenizeaza, apoi amestecul il turnam intr-o forma de tort rotunda in care am pus folie de plastic in prealabil.

Prunele le vom taia in jumate apoi, fiecare jumatate o taiem din nou pe lungime in doua si ornam suprafata tortuletului. Gelatina pentru torturi, o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj si o turnam peste prunele frumos aranjate (gelatina transparenta am pus-o pe mijloc iar cea rosie pe margini).

Dam forma cu tortuletul la rece pentru cateva ore bune (de preferat ar fi sa il lasati de pe o zi pe alta la rece! ) dupa care se poate felia si servi.

Pofta Buna! ! !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Ora 12 de casa
5
Dulciuri

Ora 12 de casa

Ora 12 de casa