Blatul: galbenusurile se freaca cu zaharul pana cand acesta se dizolva; separat,albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga galbenusurile cu zaharul, amestecand incet doar de jos in sus, apoi se pune faina in ploaie si se amesteca iarasi cu atentie. Se coace la foc mic, intr-o forma cu diam. de 30 cm tapetata cu hartie si unsa cu ulei.
Crema: zaharul, cacao si faina se amesteca bine. Se adauga laptele si se lasa pe foc pana se ingroasa ca o smantana. Dupa ce se raceste, se amesteca cu margarina, esenta de rom si cu nuci.
Sirop: se fierbe apa cu zaharul; dupa racire se adauga esenta de rom
Blatul rece se taie in trei, se insiropeaza si se umple cu crema. Se pastreaza o parte din crema pentru imbracarea tortului, apoi se orneaza cu frisca sau ciocolata.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaAndra Mihail a pregătit niște clătite sărate cu brânzeturi foarte gustoase. Rețeta este atât de simplă...
Clătite sărate cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasăDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii