Tort Raluca

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Blat:
6 oua,
6 linguri zahar,
6 linguri faina
Crema:
10 linguri zahar,
3 linguri cacao,
3-4 linguri faina,
400 ml lapte,
1 pachet margarina,
1 esenta rom,
nuci prajite si pisate
Sirop:
500 ml apa,
3-4 linguri zahar,
1/2 esenta rom
Pentru ornat:
frisca sau ciocolata

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Blatul: galbenusurile se freaca cu zaharul pana cand acesta se dizolva; separat,albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga galbenusurile cu zaharul, amestecand incet doar de jos in sus, apoi se pune faina in ploaie si se amesteca iarasi cu atentie. Se coace la foc mic, intr-o forma cu diam. de 30 cm tapetata cu hartie si unsa cu ulei.

Crema: zaharul, cacao si faina se amesteca bine. Se adauga laptele si se lasa pe foc pana se ingroasa ca o smantana. Dupa ce se raceste, se amesteca cu margarina, esenta de rom si cu nuci.

Sirop: se fierbe apa cu zaharul; dupa racire se adauga esenta de rom

Blatul rece se taie in trei, se insiropeaza si se umple cu crema. Se pastreaza o parte din crema pentru imbracarea tortului, apoi se orneaza cu frisca sau ciocolata.



Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Raluca" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Raluca