Mod preparare blat:
Albusurile se bat spuma tare, dupa care se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana ce devine o bezea tare si lucioasa. Treptat se adauga galbenusurile amestecate cu apa. Se omogenizeaza bine, dupa care se adauga faina, praful de copt si nuca de cocos.
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma detasabila tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptorul preincalzit la foc mic, pana ce trece de testul scobitoarei. Blatul se scoate din cuptor si se lasa la racit, intre timp preparam restul.
Mod preparare crema de ciocolata:
Frisca lichida se pune intr-un vas unde se adauga ciocolata rupta in bucatele micute.
Vasul se poate pune pe foc sau pe bain-marin pentru a se topii ciocolata. Atentie: Se amesteca continuu!!!
Cand crema se omogenizeaza bine se ia de pe foc si se amesteca cu mixerul pana la racire.
Mod preparare crema de zmeura:
Zmeura se pune pe foc impreuna cu zaharul, amestecandu-se continuu. Aceasta se lasa pe foc aproximativ 15 minute, dupa care se lasa la racit.
Gelatina se pregateste comform instructiunilor de pe pachet, dar nu punandu-se direct pe foc ci pe bain-marin pana isi formeaza o usoara spuma deasupra. Gelatina se amesteca cu compozitia de zmeura cand aceasta mai este inca calda.
Mod preparare sirop:
Laptele se pune intr-un vas impreuna cu zaharul, vanilia si nuca de cocos si se da intr-un clocot si apoi strecuram compozitia printr-un tifon.
Avem nevoie doar de siropul rezultat, cocosul nu ne mai trebuie!!!
Asamblare tort:
Blatul se taie in trei parti.
Se ia o parte din blat si se aseaza pe un platou, iar in jurul lui se pune un inel de tort. Blatul se insiropeaza cu siropul rezultat, se pune jumatate din crema de zmeura si imediat se pune jumatate din crema de ciocolata, se pune partea doua a blatului, care se insiropeaza si ea, restul de crema de zmeura si restul de crema de ciocolata. Deasupra se pune ultima parte din blat care se insiropeaza. Tortul se da la rece pentru doua ore, dupa care se imbraca in frisca si nuca de cocos. Pe deasupra se decoreaza cu bomboane raffaello.
Se mai da la rece, dupa care se taie felii potrivite si serveste.
Pofta buna!!!
Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulciPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSavureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...
Paste Bolognese - imbietoare si delicioaseMuffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Comentarii