Tort Raffaello cu Zmeura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort Raffaello cu Zmeura

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri apa
  • 12 linguri faina
  • 6 linguri cocos
  • zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • Ingrediente crema de ciocolata:
  • 500 ml frisca
  • 400 gr ciocolata alba
  • Ingrediente crema de zmeura :
  • 300 gr zmeura
  • 120 gr zahar brun
  • 50 ml apa
  • 5 gr gelatina
  • Ingrediente sirop:
  • 200 ml lapte
  • 200 gr nuca de cocos
  • 100 gr zahar
  • esenta vanilie
  • Ingrediente decor:
  • frisca
  • nuca de cocos
  • bomboane raffaello

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Albusurile se bat spuma tare, dupa care se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana ce devine o bezea tare si lucioasa. Treptat se adauga galbenusurile amestecate cu apa. Se omogenizeaza bine, dupa care se adauga faina, praful de copt si nuca de cocos.
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma detasabila tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptorul preincalzit la foc mic, pana ce trece de testul scobitoarei. Blatul se scoate din cuptor si se lasa la racit, intre timp preparam restul.

Mod preparare crema de ciocolata:
Frisca lichida se pune intr-un vas unde se adauga ciocolata rupta in bucatele micute.
Vasul se poate pune pe foc sau pe bain-marin pentru a se topii ciocolata. Atentie: Se amesteca continuu!!!
Cand crema se omogenizeaza bine se ia de pe foc si se amesteca cu mixerul pana la racire.

Mod preparare crema de zmeura:
Zmeura se pune pe foc impreuna cu zaharul, amestecandu-se continuu. Aceasta se lasa pe foc aproximativ 15 minute, dupa care se lasa la racit.
Gelatina se pregateste comform instructiunilor de pe pachet, dar nu punandu-se direct pe foc ci pe bain-marin pana isi formeaza o usoara spuma deasupra. Gelatina se amesteca cu compozitia de zmeura cand aceasta mai este inca calda.

Mod preparare sirop:
Laptele se pune intr-un vas impreuna cu zaharul, vanilia si nuca de cocos si se da intr-un clocot si apoi strecuram compozitia printr-un tifon.
Avem nevoie doar de siropul rezultat, cocosul nu ne mai trebuie!!!

Asamblare tort:
Blatul se taie in trei parti.
Se ia o parte din blat si se aseaza pe un platou, iar in jurul lui se pune un inel de tort. Blatul se insiropeaza cu siropul rezultat, se pune jumatate din crema de zmeura si imediat se pune jumatate din crema de ciocolata, se pune partea doua a blatului, care se insiropeaza si ea, restul de crema de zmeura si restul de crema de ciocolata. Deasupra se pune ultima parte din blat care se insiropeaza. Tortul se da la rece pentru doua ore, dupa care se imbraca in frisca si nuca de cocos. Pe deasupra se decoreaza cu bomboane raffaello.
Se mai da la rece, dupa care se taie felii potrivite si serveste.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mac si Ness
3
Dulciuri

Prajitura cu Mac si Ness

Prajitura cu Mac si Ness
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
Spanac verde cu chorizo proaspat
Bucataras.RO

Spanac verde cu chorizo proaspat

 Te grabesti si poftesti la ceva gustos si cu carne, dar si verde ?  Mai rapid nici ca se poate !!!! In 15 minute...

Spanac verde cu chorizo proaspat
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Negresa pufoasa de post
Gustos.RO

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post