Tort Pufos cu Smochine, Alune si Maraschino

Complexitate
redusa
Tort Pufos cu Smochine, Alune si Maraschino

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 60 gr unt
  • 2 oua
  • 100gr zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • ½ pahar Maraschino
  • 1 praf de copt
  • 500g smochine proaspete
  • un pumn de alune maruntite
  • zahar pudra vanilat
  • eu in loc de Maraschino am pus 1 fiola aroma Maraschino + ½ pahar lapte

Mod de preparare

Cu mixerul amestecati bine galbenusurile si zaharul, sa devina o compozitie cremoasa si fina. Continuati sa amestecati cu mixerul, adaugati untul (sa fie destul de moale), coaja rasa de lamaie, maraschino, faina cernuta cu praful de copt.

Eu nu aveam Maraschino si am pus o fiola de aroma marschino si aproape jumatate de pahar cu lapte.. ca sa fie mai lichida compozitia…sa intre exact cantitatea de faina. Bateti albusurile spuma. Spalati bine smochinele, taiatile in bucatele.

Daca sunt destul de coapte lasatile cu tot cu coaje, deoarece nu ramane mai nimic din ele. Incorporati albusul batut spuma, incet cu lingura, amestecand de jos in sus. Puneti smochinele taiate si amestecati incet.

La sfarsit se presara deasupra alunele maruntite (pisate) . Captusiti o tava de tort cu diametru max. 24-26 cm. cu hartie de cuptor, puneti aluatul inauntru, nivelati. Se coace in cuptorul incalzit la o temp. Circa 170-180 °, circa 40-45 minute.
Se lasa sa se raceasca bine, se pudreaza inainte sa-l serviti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
5
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Parteneri
Salata cu ficat de strut, cu ceapa, morcovi si maioneza
Bucataras.RO

Salata cu ficat de strut, cu ceapa, morcovi si maioneza

Salata de ficat de struț cu morcovi și ceapă este savuroasă și hrănitoare. Un alt mod inedit de a savura ficatul, mai...

Salata cu ficat de strut, cu ceapa, morcovi si maioneza
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia