Blat de cacao : mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă deschisă la culoare. Se adaugă uleiul, se mixează în continuare, apoi se pun făina şi cacaoa cernute şi esenţa de rom. Se omogenizează bine compoziţia şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coace 20-25 de minute la 180 grade. Se lasă la răcit şi se taie în două felii.
La fel procedăm şi cu blatul de cocos, doar că acela va ieşi subţire şi nu îl vom mai tăia în două.
Pentru cremă: se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata ruptă în bucăţele,nuca de cocos şi cacaoa. Se amestecă bine cu un tel până obţinem o cremă omogenă. Se dă la răcorit, apoi la congelator până capătă consistenţă ( cca. 1 oră), după care se spumează cu mixerul.
Pentru sirop se caramelizează zahărul, apoi se stinge cu apă, se adaugă şi zeama de lămâie şi se lasă la foc mic pâne se dizolvă tot zahărul şi scade puţin. După ce se dă deoparte de pe foc se adaugă esenţa de vanilie şi se lasă să se răcească.
Asamblare: tapetăm cu folie de plastic tava detaşabilă în care am copt blaturile. Se pune un blat negru însiropat, 3 linguri de cremă care se nivelează bine, apoi blatul de nucă de cocos însiropat şi el, alte 3 linguri de cremă şi celălalt blat negru însiropat. Crema rămasă o păstram pentru îmbrăcat tortul. Se dă la rece până a doua zi când se răstoarnă pe un platou şi se ornează cu crema rămasă, fulgi de cocos prăjiţi şi….floricele de zahăr :).
Pentru forma detaşabilă de 18 cm diametru
Poftă bună!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorVa era dor de un dulce dietetic? De data aceasta v-am pregatit un ecler deliciooosss. Sursa de inspiratie a fost site-ul...
Tort Ecler DukanMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii