Tort `Pat`

Complexitate
redusa
Tort `Pat`

Ingrediente

  • Blat
  • -9 oua
  • -9 linguri de zahar
  • -8 linguri de faina
  • -un praf de sare
  • Crema 1
  • -250 ml frisca lichida
  • -3 linguri miere
  • -6 gr gelatina
  • -fructa din compot
  • -eu am avut macedonia
  • Crema 2
  • -2 foi de gelatina (5 gr) -250ml frisca
  • -jumatate de borcan de gem (eu am folosit de caise) (reteta asta de crema apartine lui Pupi, si e nemaipomenit de usor de facut si buna)
  • Pentru ornat
  • pasta de zahar si royal icing pentru covor si parte din spate a patului
  • omuletul
  • pernele si patura am facut-o din pasta de zahar

Mod de preparare

Se face un blat din 9 oua (se separa ouale, se bat separat albusurile, se bat galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile si la final se adauga faina, se coace la foc moderat intr-o forma patrata).

Pentru crema 1 se pune gelatina la dizolvat in putina apa rece, dupa 10 minute se pune in microunde sau pe aburi sa se inmoaie, separat se bate frisca, se adauga apoi mierea, gelatina si fructele taiate marunt.

Pentru crema 2: se pune la fel gelatina in putina apa rece pentru 10 minute apoi se pune pe foc putin fara sa o fierbem, separat se pune gemul cu putina apa intr-o cratita pe foc ca sa-l facem un pic mai lichid (daca e prea scazut), se mixeaza, se adauga gelatina, se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se adauga frisca si gata si a doua crema.

Blatul rece se taie in trei, se face un sirop cu apa zahar si arome dupa placere se insiropeaza blatul si se pun cremele, se da la rece cateva ore sa se intasreasca crema (eu le-am asezat in forma in care am copt blatul tapetata cu folie alimentara, se rasoarna apoi pe platou si se decoreaza, pentru partea din spate a patului am folosit o placa din pasta de zahar pe care am facut-o cu cateva zile inainte pe care am pus royal icing si am facut un desen neregulat cu lingurita sa para lanita, la fel am facut si cu covorul rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Remo
2
Dulciuri

Remo

Remo
Ardei cu Varza - Muratura
3
Conserve, muraturi

Ardei cu Varza - Muratura

Ardei cu Varza - Muratura
Carne de Pui in Untura
5
Parteneri
Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu
Bucataras.RO

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

Un aperitiv de post, potrivit pentru cina, sau chiar pachetelul de scoala/servici. Am folosit aluat gata preparat de post,...

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia