Tort `Pat`

Complexitate
redusa
Tort `Pat`

Ingrediente

  • Blat
  • -9 oua
  • -9 linguri de zahar
  • -8 linguri de faina
  • -un praf de sare
  • Crema 1
  • -250 ml frisca lichida
  • -3 linguri miere
  • -6 gr gelatina
  • -fructa din compot
  • -eu am avut macedonia
  • Crema 2
  • -2 foi de gelatina (5 gr) -250ml frisca
  • -jumatate de borcan de gem (eu am folosit de caise) (reteta asta de crema apartine lui Pupi, si e nemaipomenit de usor de facut si buna)
  • Pentru ornat
  • pasta de zahar si royal icing pentru covor si parte din spate a patului
  • omuletul
  • pernele si patura am facut-o din pasta de zahar

Mod de preparare

Se face un blat din 9 oua (se separa ouale, se bat separat albusurile, se bat galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile si la final se adauga faina, se coace la foc moderat intr-o forma patrata).

Pentru crema 1 se pune gelatina la dizolvat in putina apa rece, dupa 10 minute se pune in microunde sau pe aburi sa se inmoaie, separat se bate frisca, se adauga apoi mierea, gelatina si fructele taiate marunt.

Pentru crema 2: se pune la fel gelatina in putina apa rece pentru 10 minute apoi se pune pe foc putin fara sa o fierbem, separat se pune gemul cu putina apa intr-o cratita pe foc ca sa-l facem un pic mai lichid (daca e prea scazut), se mixeaza, se adauga gelatina, se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se adauga frisca si gata si a doua crema.

Blatul rece se taie in trei, se face un sirop cu apa zahar si arome dupa placere se insiropeaza blatul si se pun cremele, se da la rece cateva ore sa se intasreasca crema (eu le-am asezat in forma in care am copt blatul tapetata cu folie alimentara, se rasoarna apoi pe platou si se decoreaza, pentru partea din spate a patului am folosit o placa din pasta de zahar pe care am facut-o cu cateva zile inainte pe care am pus royal icing si am facut un desen neregulat cu lingurita sa para lanita, la fel am facut si cu covorul rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie