Ingrediente
● Blat |
● 9 oua |
● 9 linguri de zahar |
● 8 linguri de faina |
● un praf de sare |
● Crema 1 |
● 250 ml frisca lichida |
● 3 linguri miere |
● 6 gr gelatina |
● fructa din compot |
● eu am avut macedonia |
● Crema 2 |
● 2 foi de gelatina (5 gr) -250ml frisca |
● jumatate de borcan de gem (eu am folosit de caise) (reteta asta de crema apartine lui Pupi, si e nemaipomenit de usor de facut si buna) |
● Pentru ornat |
● pasta de zahar si royal icing pentru covor si parte din spate a patului |
● omuletul |
● pernele si patura am facut-o din pasta de zahar |
Mod de preparare
Se face un blat din 9 oua (se separa ouale, se bat separat albusurile, se bat galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile si la final se adauga faina, se coace la foc moderat intr-o forma patrata).
Pentru crema 1 se pune gelatina la dizolvat in putina apa rece, dupa 10 minute se pune in microunde sau pe aburi sa se inmoaie, separat se bate frisca, se adauga apoi mierea, gelatina si fructele taiate marunt.
Pentru crema 2: se pune la fel gelatina in putina apa rece pentru 10 minute apoi se pune pe foc putin fara sa o fierbem, separat se pune gemul cu putina apa intr-o cratita pe foc ca sa-l facem un pic mai lichid (daca e prea scazut), se mixeaza, se adauga gelatina, se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se adauga frisca si gata si a doua crema.
Blatul rece se taie in trei, se face un sirop cu apa zahar si arome dupa placere se insiropeaza blatul si se pun cremele, se da la rece cateva ore sa se intasreasca crema (eu le-am asezat in forma in care am copt blatul tapetata cu folie alimentara, se rasoarna apoi pe platou si se decoreaza, pentru partea din spate a patului am folosit o placa din pasta de zahar pe care am facut-o cu cateva zile inainte pe care am pus royal icing si am facut un desen neregulat cu lingurita sa para lanita, la fel am facut si cu covorul rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort `Pat`" nu uita sa ii faci un review.
Pentru crema 1 se pune gelatina la dizolvat in putina apa rece, dupa 10 minute se pune in microunde sau pe aburi sa se inmoaie, separat se bate frisca, se adauga apoi mierea, gelatina si fructele taiate marunt.
Pentru crema 2: se pune la fel gelatina in putina apa rece pentru 10 minute apoi se pune pe foc putin fara sa o fierbem, separat se pune gemul cu putina apa intr-o cratita pe foc ca sa-l facem un pic mai lichid (daca e prea scazut), se mixeaza, se adauga gelatina, se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se adauga frisca si gata si a doua crema.
Blatul rece se taie in trei, se face un sirop cu apa zahar si arome dupa placere se insiropeaza blatul si se pun cremele, se da la rece cateva ore sa se intasreasca crema (eu le-am asezat in forma in care am copt blatul tapetata cu folie alimentara, se rasoarna apoi pe platou si se decoreaza, pentru partea din spate a patului am folosit o placa din pasta de zahar pe care am facut-o cu cateva zile inainte pe care am pus royal icing si am facut un desen neregulat cu lingurita sa para lanita, la fel am facut si cu covorul rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort `Pat`" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 300 lei
1099.99 lei
799.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Cozonac unguresc
Clatite cu branza si jambon
Chiftele in foi de ceapa invelite in jambon
Drob de pui in aluat de foietaj
Pasca cu aluat de cozonac
Spaghete cu kaizer si legume la cuptor
Drob de ied
Drob Pascal
Tort Iepuras
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Brownies cu unt de arahide
Retete preferate / Autor: madi_marin
-
Tarta cu jambon si icre negre
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
-
Cozonac cu fistic si ciocolata
Concurs - Reteta Lunii / Autor: Lau Dany
-
Carnati in sos de ceapa si ardei
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
-
Tort Iepuras
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: ancutsa
-
Drob Pascal
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: ancutsa