Tort `Pat`

Complexitate
redusa
Tort `Pat`

Ingrediente

  • Blat
  • -9 oua
  • -9 linguri de zahar
  • -8 linguri de faina
  • -un praf de sare
  • Crema 1
  • -250 ml frisca lichida
  • -3 linguri miere
  • -6 gr gelatina
  • -fructa din compot
  • -eu am avut macedonia
  • Crema 2
  • -2 foi de gelatina (5 gr) -250ml frisca
  • -jumatate de borcan de gem (eu am folosit de caise) (reteta asta de crema apartine lui Pupi, si e nemaipomenit de usor de facut si buna)
  • Pentru ornat
  • pasta de zahar si royal icing pentru covor si parte din spate a patului
  • omuletul
  • pernele si patura am facut-o din pasta de zahar

Mod de preparare

Se face un blat din 9 oua (se separa ouale, se bat separat albusurile, se bat galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile si la final se adauga faina, se coace la foc moderat intr-o forma patrata).

Pentru crema 1 se pune gelatina la dizolvat in putina apa rece, dupa 10 minute se pune in microunde sau pe aburi sa se inmoaie, separat se bate frisca, se adauga apoi mierea, gelatina si fructele taiate marunt.

Pentru crema 2: se pune la fel gelatina in putina apa rece pentru 10 minute apoi se pune pe foc putin fara sa o fierbem, separat se pune gemul cu putina apa intr-o cratita pe foc ca sa-l facem un pic mai lichid (daca e prea scazut), se mixeaza, se adauga gelatina, se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se adauga frisca si gata si a doua crema.

Blatul rece se taie in trei, se face un sirop cu apa zahar si arome dupa placere se insiropeaza blatul si se pun cremele, se da la rece cateva ore sa se intasreasca crema (eu le-am asezat in forma in care am copt blatul tapetata cu folie alimentara, se rasoarna apoi pe platou si se decoreaza, pentru partea din spate a patului am folosit o placa din pasta de zahar pe care am facut-o cu cateva zile inainte pe care am pus royal icing si am facut un desen neregulat cu lingurita sa para lanita, la fel am facut si cu covorul rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Fursecuri marocane cu migdale
Bucataras.RO

Fursecuri marocane cu migdale

By Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...

Fursecuri marocane cu migdale
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti