Ingrediente
● 8 oua |
● 200 g zahar |
● 2 linguri de unt |
● 200 g faina |
● 50 cacao |
● un borcan de visine in compot (450g) |
● 3 linguri de faina |
● 750 g smintina dulce lichida |
● 2 linguri de zahar pudra |
● 50 g ciocolata |
Mod de preparare
Ouale se separa. Galbenusurile se freaca cu zaharul si cu 8 linguri de apa. Apa se adauga pe rind, cite o lingura. Untul se topeste si se adauga la compozitie. Albusurile se bat spuma, se adauga si ele in compozitie. La sfarsit, se adauga faina cernuta si cacaua. Se toarna in tava rotunda (tapetata) si se coace 30 de minute la 200 de grade.
Visinele se scurg de sirop. Un sfert din sirop se pune la fiert intr-o craticioara, se adauga 3 lg de faina si se pun visinele, se lasa la racit. Blatul de tort se taie in trei dupa ce s-a racit. Smintina se bate cu zaharul pina se obtine frisca.
Se monteza tortul. Se pune primul blat, jumatate din compot, o treime din frisca, urmatorul blat, cealalta jumatate din compozitia de compot, frisca si al treilea blat de tort. Se imbraca totul in frisca si se decoreaza cu ciocolata rasa si rozete din frisca pe care se aseaza cite o bucata de visina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Padurea Neagra" nu uita sa ii faci un review.
Visinele se scurg de sirop. Un sfert din sirop se pune la fiert intr-o craticioara, se adauga 3 lg de faina si se pun visinele, se lasa la racit. Blatul de tort se taie in trei dupa ce s-a racit. Smintina se bate cu zaharul pina se obtine frisca.
Se monteza tortul. Se pune primul blat, jumatate din compot, o treime din frisca, urmatorul blat, cealalta jumatate din compozitia de compot, frisca si al treilea blat de tort. Se imbraca totul in frisca si se decoreaza cu ciocolata rasa si rozete din frisca pe care se aseaza cite o bucata de visina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Padurea Neagra" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS- C9500 pentru gama C9500, EVO820
- 25 %
399.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany