Ouale se separa. Galbenusurile se freaca cu zaharul si cu 8 linguri de apa. Apa se adauga pe rind, cite o lingura. Untul se topeste si se adauga la compozitie. Albusurile se bat spuma, se adauga si ele in compozitie. La sfarsit, se adauga faina cernuta si cacaua. Se toarna in tava rotunda (tapetata) si se coace 30 de minute la 200 de grade.
Visinele se scurg de sirop. Un sfert din sirop se pune la fiert intr-o craticioara, se adauga 3 lg de faina si se pun visinele, se lasa la racit. Blatul de tort se taie in trei dupa ce s-a racit. Smintina se bate cu zaharul pina se obtine frisca.
Se monteza tortul. Se pune primul blat, jumatate din compot, o treime din frisca, urmatorul blat, cealalta jumatate din compozitia de compot, frisca si al treilea blat de tort. Se imbraca totul in frisca si se decoreaza cu ciocolata rasa si rozete din frisca pe care se aseaza cite o bucata de visina.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii