Tort negresa cu trandafiri albi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort negresa cu trandafiri albi

Ingrediente

  • pt blat:
  • 5 oua,
  • 200 g zahar,
  • 200 ml ulei,
  • 1/2 cana apa,
  • 250 g faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • 2 linguri cacao
  • CREMA CHANTILLY (crema pasticcera frisca+fructe exotice)
  • (crema este luata de la Dora, culinarro multumesc frumos, Dora!)
  • -este modificata
  • Crema pasticcera:
  • 400 g zahar
  • 8 galbenusuri
  • 100 g faina
  • 1 l lapte mai gras
  • 1 baton de vanilie sau plic finesse droetker vanilie
  • 250 g frisca batuta
  • 2 plicuri gelatina granule
  • 1 borcan de furcte exotice din compot

Mod de preparare

Blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat.
Apoi se adauga apa, iar compozitia va deveni destul de lichida, nu va faceti griji!

Dupa ce ati pus apa, mai bateti cu mixerul cca. 2 minute.
Intr-un castron, amestecati faina cu cacaoa si cu praful de copt si adaugati-le galbenusurilor putin cate putin. Va fi acum o compozitie usor vartoasa. Separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura, de sus in jos (nu cu mixerul!), pana devine omogena.
Se unge o tava si se toarna compozita in ea.
Se coace la 175-180 grade C, cca. 30 minute.

Cand blatul este gata, se lasa sa se raceasca.eu am taiat blatul in 3.

Primul blat l-a pus dedesubt in tava rotunda, al doile am tapetat peretii iar ultimul l-am pus capac. O sa pun si poze cu detalii.


Se pune gelatina la inmoiat Se amesteca galbenusurile, zaharul, faina si vanilie putin cu mixerul dupa care se pune pe foc si se amesteca repede pana se ingroasa.

Se adauga batonul de vanilie sau plicul finesse vanilie. Se incorporeaza gelatina umflata trepata si se amesteca.
Se da putin la racit dupa care se incorporeaza frisca batuta, apoi urmeaza fructele si se amesteca.

Am umplut forma cu crema dupa care am dat-o la frigider o noapte, a doua zi dimineata era tare de tot, dupa care am ornat tortul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici