Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat.
Apoi se adauga apa, iar compozitia va deveni destul de lichida, nu va faceti griji!
Dupa ce ati pus apa, mai bateti cu mixerul cca. 2 minute.
Intr-un castron, amestecati faina cu cacaoa si cu praful de copt si adaugati-le galbenusurilor putin cate putin. Va fi acum o compozitie usor vartoasa. Separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura, de sus in jos (nu cu mixerul!), pana devine omogena.
Se unge o tava si se toarna compozita in ea.
Se coace la 175-180 grade C, cca. 30 minute.
Cand blatul este gata, se lasa sa se raceasca.eu am taiat blatul in 3.
Primul blat l-a pus dedesubt in tava rotunda, al doile am tapetat peretii iar ultimul l-am pus capac. O sa pun si poze cu detalii.
Se pune gelatina la inmoiat Se amesteca galbenusurile, zaharul, faina si vanilie putin cu mixerul dupa care se pune pe foc si se amesteca repede pana se ingroasa.
Se adauga batonul de vanilie sau plicul finesse vanilie. Se incorporeaza gelatina umflata trepata si se amesteca.
Se da putin la racit dupa care se incorporeaza frisca batuta, apoi urmeaza fructele si se amesteca.
Am umplut forma cu crema dupa care am dat-o la frigider o noapte, a doua zi dimineata era tare de tot, dupa care am ornat tortul.
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaO prajitura fina si delicioasa care se topeste in gura.M-am inspirat dupa reteta Jamilei!
Prajitura Alba ca zapadaAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii