Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat.
Apoi se adauga apa, iar compozitia va deveni destul de lichida, nu va faceti griji!
Dupa ce ati pus apa, mai bateti cu mixerul cca. 2 minute.
Intr-un castron, amestecati faina cu cacaoa si cu praful de copt si adaugati-le galbenusurilor putin cate putin. Va fi acum o compozitie usor vartoasa. Separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura, de sus in jos (nu cu mixerul!), pana devine omogena.
Se unge o tava si se toarna compozita in ea.
Se coace la 175-180 grade C, cca. 30 minute.
Cand blatul este gata, se lasa sa se raceasca.eu am taiat blatul in 3.
Primul blat l-a pus dedesubt in tava rotunda, al doile am tapetat peretii iar ultimul l-am pus capac. O sa pun si poze cu detalii.
Se pune gelatina la inmoiat Se amesteca galbenusurile, zaharul, faina si vanilie putin cu mixerul dupa care se pune pe foc si se amesteca repede pana se ingroasa.
Se adauga batonul de vanilie sau plicul finesse vanilie. Se incorporeaza gelatina umflata trepata si se amesteca.
Se da putin la racit dupa care se incorporeaza frisca batuta, apoi urmeaza fructele si se amesteca.
Am umplut forma cu crema dupa care am dat-o la frigider o noapte, a doua zi dimineata era tare de tot, dupa care am ornat tortul.
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.De ce i-am spus tocana de legume cu carne de porc si nu invers? Pentru ca predomina legumele, sunt in cantitate dubla ca...
Tocana de legume cu carne de porc la slow cooker Crock-PotO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii