6 albusuri se bat bine cu 6 linguri de zahar dupa adaugam 100 gr nuca de cocos si 5 linguri de faina, totul se amesteca frumos si bine, compozitia o turnam intr-o tava in care am pus hartie de copt. Tava la mine este de 25/33 cm
Peste aceasta compozitie (blat I) se toarna o alta compozitie (blat II) 4 oua batute bine cu 4 linguri de zahar apoi adaugam 4 linguri de faina, 1/2 plic praf de copt lingurita praf de copt, 2 linguri cacao.
Totul se coace la 375 cam 25 minute incercati si voi cu scobitoarea. Intre timp pregatim crema pe bain-marin 6 galbenusuri+ 200 gr zahar+ 300 ml lapte + 1 budinca de vanilie. Totul se amesteca si se lasa la fiert pina se ingroasa bine. Se da crema la racit.
Crema racita se freaca cu 1 cub rama care trebuie sa fie la temp. camerei. Se aduaga in timp ce se amesteca margarina cu galbenusurile si un pliculet de finesse de vanilie de la dr. otker.
Am insiropat blatul dintr-un sirop facut din apa, zahar si rom.
Peste blatul racit se pune crema.
Mie mi-a mai ramas crema, nu am pus-o pe toata deasupra si am facut niste trandafir cu cornetul din crema ramasa. Am acoperit cu frisca si am ornat dupa cum m-a dus capul in momentul respectiv.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii