Tort Moca

Complexitate
redusa
Tort Moca

Ingrediente

  • Blat:
  • 9 oua
  • 9 lg zahar
  • 9 lg faina
  • 2 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 4 oua
  • 400gr zahar
  • 4 lg apa
  • 2 pac margarina rama
  • 100 gr cacao
  • esenta de rom
  • Sirop:
  • 1 l cafea filtrata(mai slaba)
  • 300 gr zahar
  • Crema decor:
  • 300 gr ciocolata
  • 100 ml frisca
  • 1 lg miere

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga galbenusurile batute cu zaharul vanilat si, faina se amesteca usor si se pune la copt la foc mic intr-o tava dreptunghiulara. Dupa ce s-a racit se taie in trei foi.

Crema se prepara astfel:ouale cu zaharul si apa se pun la fiert pe baie de apa pana la proba de fir, apoi se adauga cacao si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se spumeaza cu mixerul adaugand margarina putin cate putin. La sfarsit se aromatizeaza cu esenta de rom.

Foile pregatite se insiropeaza cu siropul de cafea se umplu cu crema si se da la rece cateva ore.
Crema pentru decor o preparam astfel: topim ciocolata la microunde apoi adaugam frisca si mierea si amestecam bine. Se intinde pe toata suprafata tortului, si se decoreaza dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Cremes A la Cluj
5
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Parteneri
Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza
Bucataras.RO

Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza

O prajitura cu o crema fina, un blat bine insiropat, aromata...tot ce ne trebuie pentru un rasfat alaturi de cei dragi!

Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce