Tort Moca

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Blat:
9 oua
9 lg zahar
9 lg faina
2 plic zahar vanilat
Crema:
4 oua
400gr zahar
4 lg apa
2 pac margarina rama
100 gr cacao
esenta de rom
Sirop:
1 l cafea filtrata(mai slaba)
300 gr zahar
Crema decor:
300 gr ciocolata
100 ml frisca
1 lg miere

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga galbenusurile batute cu zaharul vanilat si, faina se amesteca usor si se pune la copt la foc mic intr-o tava dreptunghiulara. Dupa ce s-a racit se taie in trei foi.

Crema se prepara astfel:ouale cu zaharul si apa se pun la fiert pe baie de apa pana la proba de fir, apoi se adauga cacao si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se spumeaza cu mixerul adaugand margarina putin cate putin. La sfarsit se aromatizeaza cu esenta de rom.

Foile pregatite se insiropeaza cu siropul de cafea se umplu cu crema si se da la rece cateva ore.
Crema pentru decor o preparam astfel: topim ciocolata la microunde apoi adaugam frisca si mierea si amestecam bine. Se intinde pe toata suprafata tortului, si se decoreaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Moca" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

alexz_09dk
•  16.02.2010 20:47:06

foarte frumos:d

oana86
•  20.05.2008 21:49:21

lory e minunat tortul .... foarte frumos

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Moca