Se separa albusurile de galbenusuri, se bat spuma albusurile cu un praf de sare, si se aduga 2 linguri de zahar, separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devine o spuma albicioasa, se adauga apoi peste albusuri, se adauga si faina amestecand lejer, uleiul si esenta de vanilie, se coace intr-o forma rotunda la foc moderat, se lasa sa se raceasca si apoi se taie in trei.
Crema se bate frisca se adauga mierea laptele si apoi gelatina (in prealabil inmiuata in apa rece si apoi la microunde sau pa aburi,) se adauga apoi bucatele de ciocolata.
Glazura se topeste ciocolata pe aburi se adauga frisca lichida, mierea si untul.
Se insiropeaza blatul cu un sirop (eu am facut un sirop din apa, zahar, esenta de vanilie) si se aseaza primul blat in forma in care s-a copt blatul, tapetata cu folie alimentara, se pune crema, blat, crema blat si se da la rece, pana se intareste crema, eu l-am last peste noapte, apoi se orneaza cu frisca si glazura de ciocolata.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPentru reteta m-am inspirat de la Merisor https://www.bucataras.ro/retete/cozonac-trandafir-cu-mere-64546.html Am...
Desert cozonac trandafir cu mere si nucaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii