Blatul: Se face un sirop gros din zahar, apa si zeama de la 1/2 lamaie. Se lasa sa se raceasca si apoi se amesteca treptat cu cate un galbenus. Se pune apoi cacaoa, portocala si lamaia rase cu tot cu coaja si nucile macinate. Se bat albusurile spuma tare si se amesteca cu compozitia.
Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt si se da la cuptor la foc potrivit pentru 3/4 ora. Cand s-a racit se taie in doua pe orizontala in asa fel incat sa rezulte doua blaturi si intre ele se pune crema.
Crema: Se fierbe zaharul cu apa si cacaoa pana se face un sirop gros. Se lasa sa se raceasca. Se freaca untul spuma si se amesteca treptat cu cate putin sirop pana se incorporeaza tot. Atentie sa nu se taie crema!
Se orneaza dupa placul fiecaruia (crema, frisca, fructe, nuci, cocos etc). Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii