Tort Mascota

Complexitate
redusa
Tort Mascota

Ingrediente

  • Blat:
  • -80 g unt
  • -100 g ciocolata, rupta in bucatele
  • -80 g zahar
  • -2 oua
  • -rom / esenta de rom
  • -2-3 linguri cu faina
  • Crema mascota:
  • -8 oua
  • -12 linguri zahar
  • -2 linguri zahar vanilat
  • -300 g unt, moale
  • -100 g cacao, cernuta
  • -100 g nuca, prajita si tocata grosier
  • -150 g visine din visinata / visine din dulceata / din compot, scurse bine
  • -100 g stafide inmuiate in rom / coaja de portocala zaharisita
  • Decor:
  • ciocolata (pentru glazura)
  • nuca de cocos
  • frisca (opyional)

Mod de preparare

Blat:
Topiti pe baie de aburi untul impreuna cu ciocolata.
Adaugati zaharul si lasati la bain-marie pana ce zaharul este topit, amestecand mereu.
Luati vasul de pe aburi si lasati compozitia sa se raceasca bine.

Adaugati pe rand cate 1 galbenus si amestecati energic, dupa fiecare, pana la inglobare, apoi puneti cateva picaturi de rom / esenta de rom.
Inglobati faina cernuta si la sfarsit, albusurile batute spuma (prin rasturnare, cu o spatula).

Turnati in tava de tort cu pereti detasabili (diametrul 28 cm) tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 40 min, la 170 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti blatul pe un gratar si lasati la racit.

Crema mascota:
Bateti pe baie de aburi ouale, zaharul si zaharul vanilat pana se ingroasa si are consistenta unei creme.

Dati deoparte si apoi la rece, punand deasupra o folie alimentara care sa impiedice formarea crustei la suprafata cremei.

Intre timp, spumati bine untul prin mixare, apoi amestecati cu cacao cernuta.
Inglobati pe rand cate 1 lingura din crema de oua racita, omogenizati bine si continuati procedeul pana la epuizarea cremei.

Adaugati apoi nuca tocata grosier si la sfarsit visinele si stafidele (scurse bine).
Turnati intr-o tava de tort cu pereti detasabili (diametrul 28 cm) tapetata cu folie de plastic, a carei margini sa depaseasca cu mult lateralele tavii si nivelati.

Asezati deasupra blatul racit si inveliti totul in folia de plastic.
Dati la frigider pana a doua zi.
Rasturnati pe un platou si indepartati folia.

Puteti servi simplu sau imbracand tortul in glazura de ciocolata ori ornat cu fulgi de cocos / frisca si / sau diverse figurine din zahar / ciocolata etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Dulceaţă de căpșuni reţetă
1
Conserve, muraturi

Dulceaţă de căpșuni reţetă

Dulceaţă de căpșuni reţetă
Cartofi-evantai cu cascaval
3
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Briose cu visine (sau orice fruct)
4
Dulciuri

Briose cu visine (sau orice fruct)

Briose cu visine (sau orice fruct)
Prajitura La Metru
5
Dulciuri

Prajitura La Metru

Prajitura La Metru
Parteneri
Baigli cu mac
Bucataras.RO

Baigli cu mac

M-am trezit duminica dupa-amiaza visand la un cozonac. Orele fiind destul de inaintate, am renuntat la idee si m-am hotarat...

Baigli cu mac
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Culinar.RO

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Tort copii
Gustos.RO

Tort copii

Tort copii