Blatul:
1. se separa albusurile de galbenusuri;
2. albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul;
3. se amesteca lejar albusurile cu galbenusurile plus esenta de vanilie;
4. se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor
5. se coace intr-o forma rotunda tapatata cu hartie de copt, la foc potrivit
Crema:
ouale zaharul si apa se amesteca intr-un ceaunel si se fierb pe baie de apa pana la proba de fir (atunci cand luam compozitie cu doua degete si indepartandu-le se formeaza un fir).
Se adauga cacao si se lasa 10 min sa se mai raceasca, dupa care incepem sa mixam adaugand bucati de margarina pana ce o incorporam pe toata. La final se aromatizeaza cu esenta de rom.
Blatul racit se taie in 3 foi se insiropeaza cu siropul fiert si racit si se adauga straturile de crema astfel formandu-se tortul. Il tinem la frigider cateva ore bune dupa care il glasam cu glazura preparata astfel:
ciocolata frisca si untul se pun intr-un vas la foc mic (fara sa dea in fiert) pana ce se topeste foarte bine amastecand mereu. O folosim dupa ce am lasat-o un pic sa se racoreasca
Dupa ce l-am glasat il decoram dupa bunul plac.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaBy Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...
Fursecuri marocane cu migdaleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii