Tort `Lia` cu Crema de Cafea

Complexitate
redusa
Tort `Lia` cu Crema de Cafea

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 24 oua
  • 24 linguri faina
  • 24 linguri zahar
  • 11/2 plic praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • 200 ml cafea neagra
  • 660 gr zahar
  • 6 galbenusuri
  • 400 gr Rama (cub)
  • 300 ml frisca
  • 1 plic intaritor frisca
  • Ingrediente pentru insiropat blaturi:
  • 6 linguri zahar
  • 60 ml esenta rom
  • 400 ml apa
  • Fondant Marshmallow:
  • 450 gr marshmallow alb
  • 2 linguri apa
  • 2 fiole esenta vanilie
  • 900 gr zahar pudra
  • rama pentru uns vasul in care punem marshmallow la topit
  • amidon alimentar pentru intins
  • coloranti alimentari pentru trandafiri si frunze
  • Ungem un vas bine cu rama asezam in el marsmallows, adaugam 2 linguri apa si dam vasul la cuptorul cu microunde pana se topeste marshmallowsul (eu am pus de patru ori cate 30 secunde, dar acest timp depinde si de puterea cuptorului cum incalzeste) Sa

Mod de preparare

Coacem doua blaturi de piscot simplu. Un blat l-am facut din 16 oua si celalat din 8 oua. Dupa ce blaturile racesc le taiem pe jumatate Trecem la prepararea cremei de cafea.

Intr-un vas mai inalt punem cei 660 gr zahar si 200 ml cafea la fiert. Trebuie sa tinem cont ca in timpul fierberii, la inceput acest sirop vas puma si din aceasta cauza am recomandat folosirea unui vas mai inalt. Amestecam continuu si il lasam la fiert pana obtinem un sirop mai gros. In momentul in care incepem sa vedem fundul vasului in timp ce amestecam avem certitudinea ca siropul a fiert destul.

Intr-un vas de plastic punem cele 6 galbenusuri de oua. La aceste galbenusuri vom adaugam treptat, putin cate putin din siropul fierbinte de cafea amestecand mereu (recomand sa folositi mixerul ). Daca puneti o cantitatea mai mare de sirop fierbinte riscati sa obtineti o omleta dulce. Dupa ce a-ti incorporate toata cantitatea de sirop la galbenusurile de ou continuati sa amestecati pana compozitia raceste si devine de culoare mai deschisa (eu am afundat vasul in apa rece pana a racit si intre timp am amestecat ).

Cand aceasta crema a racit adaugam la el cei 400 gr rama si spumam totul bine. Lasam crema astfel obtinuta pentru circa 2 ore la rece apoi adaugam la ea 300 ml frisca batuta in care punem si 1 plic de intaritor de frisca si spumam cu mixerul pana la omogenizare crema. Adaugand frisca crema devina mai pufoasa si mult mai fina.

Dupa cum am spus mai sus, blaturile le-am taiat pe jumate. Fiecare parte l-am insiropat cu un sirop de zahar ars si esenta de rom (6 linguri zahar le caramelizam apoi adaugam 300 ml apa lasam pe foc pana se topeste zaharul, adaugam esenta de rom 40 ml si lasam pana raceste siropul). Am umplut blaturile cu crema de cafea, apoi am acoperit separat fiecare blat cu fondant marshmallows in care am pus colorant galben, florile tot din acest fondant sunt facute ca de altfel si frunzele pe care le-am colorat cu ajutorul prafului de cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura