Tort Irish Coffee

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort Irish Coffee

Ingrediente

  • Blatul:
  • 150 g unt
  • 125 g zahar
  • coaja de la o portocala
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • o mana de stafide
  • o lingurita plina de praf de copt
  • o lingura de ness pudra
  • o lingurita rasa de scortisoara pudra
  • Crema:
  • 125 g unt
  • 150 g zahar
  • 50 ml whisky
  • o mana de stafide
  • 2 linguri de cacao
  • o tableta de ciocolata neagra
  • o lingura de ness pudra
  • 2 lingurite rase de faina
  • Siropul:
  • whisky (eventual amestecat cu cu o ceasca de cafea tare si dulce)
  • Frisca pentru ornament

Mod de preparare

Stafidele, si de la blat, si de la crema, se pun la macerat in whisky.

Untul se freaca cu zaharul. Se adauga coaja de portocala si ouale pe rand. Se adauga apoi praful de copt si faina, scortisoara si ness-ul. Se incorporeaza jumatate din stafidele macerate in whisky. Se pune compozitia intr-o forma unsa cu ulei si se da la cuptor la foc potrivit aproximativ 40 de minute.

Intre timp se face crema. Untul, zaharul, cacaoa si faina se pun pe foc moale impreuna cu whisky-ul. Se amesteca mereu pana cand crema incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se continua amestecatul pana se mai raceste, apoi de adauga ness-ul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca incontinuu pana la omogenizare. Pe masura ce se raceste, crema incepe sa se intareasca. Se adauga restul de stafide si se omogenizeaza din nou. Dupa ce scoateti blatul din cuptor il lasati cca o ora sa se raceasca. Dupa aceea se scoate pe o planseta si se taie in trei.

Stropiti cele trei blaturi cu whisky din belsug si umpleti cu crema, inclusiv blatul de deasupra. Ornati cu frisca dupa dorinta si imaginatie. Se serveste a doua zi, dupa ce gustul pronuntat de whisky se mai diminueaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura