Tort Irish Coffee

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort Irish Coffee

Ingrediente

  • Blatul:
  • 150 g unt
  • 125 g zahar
  • coaja de la o portocala
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • o mana de stafide
  • o lingurita plina de praf de copt
  • o lingura de ness pudra
  • o lingurita rasa de scortisoara pudra
  • Crema:
  • 125 g unt
  • 150 g zahar
  • 50 ml whisky
  • o mana de stafide
  • 2 linguri de cacao
  • o tableta de ciocolata neagra
  • o lingura de ness pudra
  • 2 lingurite rase de faina
  • Siropul:
  • whisky (eventual amestecat cu cu o ceasca de cafea tare si dulce)
  • Frisca pentru ornament

Mod de preparare

Stafidele, si de la blat, si de la crema, se pun la macerat in whisky.

Untul se freaca cu zaharul. Se adauga coaja de portocala si ouale pe rand. Se adauga apoi praful de copt si faina, scortisoara si ness-ul. Se incorporeaza jumatate din stafidele macerate in whisky. Se pune compozitia intr-o forma unsa cu ulei si se da la cuptor la foc potrivit aproximativ 40 de minute.

Intre timp se face crema. Untul, zaharul, cacaoa si faina se pun pe foc moale impreuna cu whisky-ul. Se amesteca mereu pana cand crema incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se continua amestecatul pana se mai raceste, apoi de adauga ness-ul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca incontinuu pana la omogenizare. Pe masura ce se raceste, crema incepe sa se intareasca. Se adauga restul de stafide si se omogenizeaza din nou. Dupa ce scoateti blatul din cuptor il lasati cca o ora sa se raceasca. Dupa aceea se scoate pe o planseta si se taie in trei.

Stropiti cele trei blaturi cu whisky din belsug si umpleti cu crema, inclusiv blatul de deasupra. Ornati cu frisca dupa dorinta si imaginatie. Se serveste a doua zi, dupa ce gustul pronuntat de whisky se mai diminueaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Chec de Ciocolata Crocant
1
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Prajitura pufoasa cu fructe
2
Dulciuri

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Cheesecake cu lamaie si menta
4
Carte de bucate

Cheesecake cu lamaie si menta

Cheesecake cu lamaie si menta - un desert racoritor si cremos, perfect pentru zilele calde de vara. Aceasta reteta fara...

Cheesecake cu lamaie si menta
Bomboane de casa
5
Dulciuri

Bomboane de casa

Bomboane de casa
Parteneri
Reteta de picioare de porc cu coriandru
Bucataras.RO

Reteta de picioare de porc cu coriandru

Iarna apreciem mancarurile satioase si daca va plac raciturile cu picioare de porc va recomand o alta reteta, de data asta...

Reteta de picioare de porc cu coriandru
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute