Stafidele, si de la blat, si de la crema, se pun la macerat in whisky.
Untul se freaca cu zaharul. Se adauga coaja de portocala si ouale pe rand. Se adauga apoi praful de copt si faina, scortisoara si ness-ul. Se incorporeaza jumatate din stafidele macerate in whisky. Se pune compozitia intr-o forma unsa cu ulei si se da la cuptor la foc potrivit aproximativ 40 de minute.
Intre timp se face crema. Untul, zaharul, cacaoa si faina se pun pe foc moale impreuna cu whisky-ul. Se amesteca mereu pana cand crema incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se continua amestecatul pana se mai raceste, apoi de adauga ness-ul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca incontinuu pana la omogenizare. Pe masura ce se raceste, crema incepe sa se intareasca. Se adauga restul de stafide si se omogenizeaza din nou. Dupa ce scoateti blatul din cuptor il lasati cca o ora sa se raceasca. Dupa aceea se scoate pe o planseta si se taie in trei.
Stropiti cele trei blaturi cu whisky din belsug si umpleti cu crema, inclusiv blatul de deasupra. Ornati cu frisca dupa dorinta si imaginatie. Se serveste a doua zi, dupa ce gustul pronuntat de whisky se mai diminueaza.
Un pranz rapid si bun pentru iubitorii ficateilor de pui!
Ficatei in sos de ceapaReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii