Tort in Castron

Postat pe: 21-08-2009
(0)

Ingrediente

Pentru blatul alb:
4 oua
2 linguri apa
4 linguri faina
4 linguri zahar
1/2 plic praf de copt
Pentru blatul maro:
4 oua
2 linguri apa
4 linguri faina
4 linguri zahar
1/2 plic praf de copt
1 lingura cacao
Pentru crema:
1 budinca de vanilie
250ml lapte
75g zahar
1/2 pachet margarina
Pentru decor:
400ml frisca lichida
1 pachet jeleuri colorate

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Blatul alb:
Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul si apa, se freaca galbenusurile si se adauga peste albusuri. Se pune faina amestecata cu praful de copt. Se unge cu margarina o forma de tort, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia.

Blatul maro:
Se procedeaza la fel ca in cazul blatului alb, singura diferenta este ca la final, odata cu faina si praful de copt, se puine si cacaua.

Crema:
Se pune laptele la fiert, se amesteca budinca cu zaharul si se adauga peste laptele fierbinte. Se amesteca bine pina se ingroasa. Cind s-a racit, se adauga margarina taiata cubulete.

Montarea tortului:
Se taie blaturile de tort pe verticala, se aseaza intr-un castron mai mare alternativ o felie alba de blat, una maro pina se formeaza un strat compact de felii. Deasupra se pune un strat de crema. La fel se procedeaza in continuare pina se termina feliile de blat si crema. A doua zi se rastorna blatul pe un platou

Decor:
Se bate bine frisca cu mixerul, se imbraca tortul in frisca si se decoreaza cu jeleuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort in Castron" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort in Castron