Tort in Castron

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blatul alb:
  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • Pentru blatul maro:
  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • Pentru crema:
  • 1 budinca de vanilie
  • 250ml lapte
  • 75g zahar
  • 1/2 pachet margarina
  • Pentru decor:
  • 400ml frisca lichida
  • 1 pachet jeleuri colorate

Mod de preparare

Blatul alb:
Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul si apa, se freaca galbenusurile si se adauga peste albusuri. Se pune faina amestecata cu praful de copt. Se unge cu margarina o forma de tort, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia.

Blatul maro:
Se procedeaza la fel ca in cazul blatului alb, singura diferenta este ca la final, odata cu faina si praful de copt, se puine si cacaua.

Crema:
Se pune laptele la fiert, se amesteca budinca cu zaharul si se adauga peste laptele fierbinte. Se amesteca bine pina se ingroasa. Cind s-a racit, se adauga margarina taiata cubulete.

Montarea tortului:
Se taie blaturile de tort pe verticala, se aseaza intr-un castron mai mare alternativ o felie alba de blat, una maro pina se formeaza un strat compact de felii. Deasupra se pune un strat de crema. La fel se procedeaza in continuare pina se termina feliile de blat si crema. A doua zi se rastorna blatul pe un platou

Decor:
Se bate bine frisca cu mixerul, se imbraca tortul in frisca si se decoreaza cu jeleuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
2
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
5
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa