Tort in Castron

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blatul alb:
  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • Pentru blatul maro:
  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • Pentru crema:
  • 1 budinca de vanilie
  • 250ml lapte
  • 75g zahar
  • 1/2 pachet margarina
  • Pentru decor:
  • 400ml frisca lichida
  • 1 pachet jeleuri colorate

Mod de preparare

Blatul alb:
Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul si apa, se freaca galbenusurile si se adauga peste albusuri. Se pune faina amestecata cu praful de copt. Se unge cu margarina o forma de tort, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia.

Blatul maro:
Se procedeaza la fel ca in cazul blatului alb, singura diferenta este ca la final, odata cu faina si praful de copt, se puine si cacaua.

Crema:
Se pune laptele la fiert, se amesteca budinca cu zaharul si se adauga peste laptele fierbinte. Se amesteca bine pina se ingroasa. Cind s-a racit, se adauga margarina taiata cubulete.

Montarea tortului:
Se taie blaturile de tort pe verticala, se aseaza intr-un castron mai mare alternativ o felie alba de blat, una maro pina se formeaza un strat compact de felii. Deasupra se pune un strat de crema. La fel se procedeaza in continuare pina se termina feliile de blat si crema. A doua zi se rastorna blatul pe un platou

Decor:
Se bate bine frisca cu mixerul, se imbraca tortul in frisca si se decoreaza cu jeleuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie