Tort Ideal Pentru Barbati

Complexitate
redusa
Tort Ideal Pentru Barbati

Ingrediente

  • Blat:
  • - 6 oua;
  • - 5 linguri apa fiarta;
  • - 5 linguri ulei;
  • - 10 linguri zahar;
  • - 10 linguri faina;
  • - un plic praf de copt;
  • - un plic zahar vanilinat;
  • - un varf de sare;
  • - 3 linguri cu cacao
  • Crema de ciocolata:
  • - 2 tablete de ciocolata cu lapte;
  • - 500 ml frisca lichida;
  • - un plic de gelatina;
  • - un plic de budinca de cacao;
  • - 3 linguri de zahar;
  • - 400 ml lapte
  • Crema de vanilie:
  • - 2 tablete de ciocolata alba;
  • - 500 ml frisca lichida;
  • - un plic de gelatina;
  • - un plic budinca de vanilie;
  • - 3 linguri de zahar;
  • - 400 ml lapte
  • Siropul cu care insiropam blatul:
  • - 400 ml apa;
  • - 5 linguri cu zahar;
  • - o sticluta mica cu esenta de migdale

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri.
Intr-un vas se bat albusurile cu un varf de sare. Intr-un alt vas se bat galbenusurile cu cele 10 linguri de zahar (care se pun pe rand) pana cand compozitia devina cremoasa. Apoi se pun cele 5 linguri de apa fiarta, apoi cele 5 linguri de ulei si se bat cu mixerul in continuare.

In continuare se pune plicul cu zaharul vanilinat, iar apoi pe rand cele 10 linguri de faina si plicul cu praf de copt, cele doua linguri de cacao si se amesteca.

Albusurile batute spuma se rastoarna incet peste compozitia galbenusurilor se se amesteca incet cu o lingura de lemn.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu putina faina sau tapetata cu hartie pentru copt. Se da pentru aprox. 30 min. la cuptor (cuptor preincalzit), la foc mediu.

Pentru crema de ciocolata - am incalzit la bain marie cele 500 ml de frisca lichida si am topit in ea ciocolata (rupta bucatele). Am dizolvat gelatina in 3-4 linguri de apa, iar dupa ce compozitia de frisca s-a racorit putin adaugam gelatina si amestecam bine pentru a se dizolva gelatina. Apoi pregatim budinca de ciocolata cu cele 400 ml de lapte si cele 3 linguri de zahar, lasam la racorit putin si o incorporam in crema de ciocolata.

Pentru crema de vanilie - am procedat la fel ca si la crema de ciocolata doar ca in loc de budinca de ciocolata am adaugat budinca de vanilie (vreau sa va spun ca nu de mult am facut o combinatie de creme si a rezultat aceasta crema care imi place foarte mult).

Pentru siropul pentru blat - incalzim cele 400 ml de apa, in care punem cele 5 linguri de zahar, sticluta de sirop de migdale si lasam pe foc pana se topeste zaharul, apoi lasam la racit.

Sa trecem la asamblare:
In primul rand mi-am facut un tipar din hartie, adica bustul.

Luam blatul de tort, punem pe el tiparul si decupam cu un cutit bine ascutit. Apoi taiem blatul in doua, il insiropam bine si incepem sa punem prima data crema de ciocolata iar apoi deasupra crema de vanilie, iar apoi acoperim cu cealalta bucata de blat si insiropam bine din nou. Bucatile mici de blat care au ramas dupa ce am decupat bustul, le-am pus in doua cesti, le-am insiropat, am pus crema si le-am dat o ora la frigider, apoi le-am rasturnat incet pe tort pentru a forma sanii.

Dupa aceea am acoperit tot tortul cu unt pentru a se mula foarte bine pasta de zahar. Am format pasta de zahar, in care am pus colorant roz si am intins-o pe tort.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.