Tort Festiv

Postat pe: 07-10-2013
(0)

Ingrediente

8 linguri zahar + 100 g zahar
200 g faina
12 oua
300 g ciocolata alba
lamaie
500 ml frisca lichida

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Pentru început se prepara blatul din 8oua 8 linguri de zahăr si 0, 200gr de făina. Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se "freaca" cu zaharul pana devin o spuma alba. Se amesteca albusurile spuma cu crema din galbenusuri si zahar, iar dupa aceasta operație, se încorporează si faina.

Opțional se poate adauga si un plic de praf de copt. Aceasta compoziție se toarna intr-o tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute.

Pentru crema folosim 4 galbenusuri de ou pe care le amestecam pe baie de aburi împreuna cu 100grame zahar, coaja rasa de la o lamaie si 300 grame ciocolata alba. Dupa 10 minute, cand s-a format o crema consistenta, o dam deoparte la racit.

Batem cele 4 albusurile spuma si le amestecam cu frisca obținută din 500ml frisca lichida batuta. Adaugam incet crema care între timp s-a racit si astfel obținerea umplutura dintre blaturi.

Dupa ce am umplut blatul cu crema, tortul obținut poate fi imbracat in ciocolata alba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Festiv" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Festiv