Tort fara cuptor

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

7 oua
2 cani zahar
2 cani lapte
500 ml frisca Hullala
400 gr piscoturi sampanie
esenta vanilie
3 portocale
3 pliculete gelatina Dr oetker (nu din aceea care scrie ca e specila de tort ci una pe care scrie gelatina fina maruntita alba
1 cana apa
3-4 linguri cacao Dr Oetker

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
Se freaca galbenusurile cu 1 cana zahar, se adauga coaja de la portocale, laptele, gelatina care a stat inmuiata intr-o cana de apa rece vreo 10 min. Se pune la foc, se amesteca mereu, nu se lasa sa fiarba. Cand da semne ca vrea sa fiarba se opreste. Se lasa la racit!

Atentie! Crema cat timp se raceste se va mai amesteca din cand in cand evitandu-se a se inghega ca o racitura.

Albusurile se bat cu 1 cana zahar pana se face bezea!
Din aceasta reteta ies 2 torturi! Dimensiunea cratitilor trebuie sa fie exact cat tine un rand de biscuiti! O punga de 400 gr are 4 randuri, 2 straturi are un tort, deci 4 in total! Pe fundul cratitilor se va decupa punga exact de dimensiunea cratitilor. Se aseaza portocale taiate rondele, eu formez o floricica!

Cand s-a racit crema o amestec cu frisca, albusurile si adaug esenta de vanilie!

Se imparte compozitia 2.
Peste portocale se aseaza un strat de crema galbena si intr-o cratita si in cealalta, peste crema se pune un strat de piscoturi inmuiate in lapte rece, deasupra lor se pune stratul de cacao.

Deasupra se aseaza iar piscoturile inmuiate in lapte!

Deci am obtinut 2 torturi identice! Se pun la frigider, se pot servi in 4 ore! Se da cu cutitul pe marginea cratiti si se rastoarna f bine pe platou!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort fara cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort fara cuptor