Se freaca galbenusurile cu 1 cana zahar, se adauga coaja de la portocale, laptele, gelatina care a stat inmuiata intr-o cana de apa rece vreo 10 min. Se pune la foc, se amesteca mereu, nu se lasa sa fiarba. Cand da semne ca vrea sa fiarba se opreste. Se lasa la racit!
Atentie! Crema cat timp se raceste se va mai amesteca din cand in cand evitandu-se a se inghega ca o racitura.
Albusurile se bat cu 1 cana zahar pana se face bezea!
Din aceasta reteta ies 2 torturi! Dimensiunea cratitilor trebuie sa fie exact cat tine un rand de biscuiti! O punga de 400 gr are 4 randuri, 2 straturi are un tort, deci 4 in total! Pe fundul cratitilor se va decupa punga exact de dimensiunea cratitilor. Se aseaza portocale taiate rondele, eu formez o floricica!
Cand s-a racit crema o amestec cu frisca, albusurile si adaug esenta de vanilie!
Se imparte compozitia 2.
Peste portocale se aseaza un strat de crema galbena si intr-o cratita si in cealalta, peste crema se pune un strat de piscoturi inmuiate in lapte rece, deasupra lor se pune stratul de cacao.
Deasupra se aseaza iar piscoturile inmuiate in lapte!
Deci am obtinut 2 torturi identice! Se pun la frigider, se pot servi in 4 ore! Se da cu cutitul pe marginea cratiti si se rastoarna f bine pe platou!
Eiii, dilema ciorba sau supa, continuă! 😉 Așa că am rămas la zamă, ca la noi în Ardeal! Una dintre retete de...
Zama de pastai aitaInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii