Se freaca galbenusurile cu 1 cana zahar, se adauga coaja de la portocale, laptele, gelatina care a stat inmuiata intr-o cana de apa rece vreo 10 min. Se pune la foc, se amesteca mereu, nu se lasa sa fiarba. Cand da semne ca vrea sa fiarba se opreste. Se lasa la racit!
Atentie! Crema cat timp se raceste se va mai amesteca din cand in cand evitandu-se a se inghega ca o racitura.
Albusurile se bat cu 1 cana zahar pana se face bezea!
Din aceasta reteta ies 2 torturi! Dimensiunea cratitilor trebuie sa fie exact cat tine un rand de biscuiti! O punga de 400 gr are 4 randuri, 2 straturi are un tort, deci 4 in total! Pe fundul cratitilor se va decupa punga exact de dimensiunea cratitilor. Se aseaza portocale taiate rondele, eu formez o floricica!
Cand s-a racit crema o amestec cu frisca, albusurile si adaug esenta de vanilie!
Se imparte compozitia 2.
Peste portocale se aseaza un strat de crema galbena si intr-o cratita si in cealalta, peste crema se pune un strat de piscoturi inmuiate in lapte rece, deasupra lor se pune stratul de cacao.
Deasupra se aseaza iar piscoturile inmuiate in lapte!
Deci am obtinut 2 torturi identice! Se pun la frigider, se pot servi in 4 ore! Se da cu cutitul pe marginea cratiti si se rastoarna f bine pe platou!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii